Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tallér ahogy limia készíti

Sajtos tallér ahogy limia készíti
Sajtos tallér ahogy limia készíti
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a barátnőm kísérletezte ki, mondhatni tökéletesre. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Igazi öntött vas tallérsütőben készül. Kisül belőle némi zsiradék, én ezt úgy oldottam meg, hogy mielőtt megfordítottam, a gáz mellé készített edénykébe csorgattam a felesleget. Egy tallér oldalanként kb. 8-10 mp alatt készül el.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. Kis golyókat formázunk.
  3. Tallérsütőben kisütjük. Ebből az adagból nekem 50 db lett.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 111 391
elküldve: 2
receptkönyvben: 197
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

limia

Mióta szakács: 2013.09.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gázkeksz, sajtos ropogós, köményes sajtos tallér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

stela67
stela67 Mon, 2019-12-30 14:50

Nagyon nagyon köszönöm ezt a receptet ! Isteni finom lett,tökéletes ízharmónia :) bár nincsen tallér sütőm / hús kloffoló rácsos részével alakítottam és sütőben sütöttem / Többször is el fogom így készíteni majd .Izlik mindenkinek a családban :)

punkzsuzsi
punkzsuzsi Sun, 2015-12-27 18:19

Megsütöttem, mondhatom hogy eddig a legjobb állagú, ropogós, omlós, nagyon finom. Viszont ha legközelebb sütöm a cukrot biztos kihagyom belőle, mert sütésnél leragad, végigszentségeltem a sütést.

Dorka1204
Dorka1204 Sun, 2014-02-23 09:59

Szia ! nekem az lenne a bajom, hogy miután kisült a tészta nem ropog meg semmi hanem csak nyúlik málik. A sütőpor lehet a gond vagy túl lágy lenne a tészta ?

stela67
stela67 Mon, 2019-12-30 14:55

szia Dorka .Én elkészítettem .Nagyon finom lett! ropogós ,nem volt lágy a tésztája sem inkább picit kemény lett ahhoz képest amit elképzeltem .Nekünk tökéletes ,pedig eléggé válogatós a családunk ,én is rögtön megtalálom a hibát a receptekben ...de ez a recept nekünk szuper ! :)

1102
finomliszt 50 dkg
trappista sajt 15 dkg
margarin 12.5 dkg
disznózsír 10 dkg
tejföl 5 ek
tojássárgája 1 db
köménymag 10 g
cukor 1 csipet
1 ek
sütőpor 6 g