Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejfölös csiga Iluskától

Sajtos-tejfölös csiga Iluskától
Sajtos-tejfölös csiga Iluskától
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha ezzel a kelt tésztával elkészülünk, nekünk már csak annyi dolgunk maradt, hogy figyeljük, ahogy percek alatt elfogy, és nézhetjük az elismerő pillantásokat. Ezután fellélegezhetünk, és elmondhatjuk... megérte a fáradozást!!!

hozzávalók / 4 adag

tészta

töltelék

ajánlat

Én nem tekercset készítek és azt szeletelem, hanem először csíkokra vagdosom, aztán tekerem fel csigába. Ha így készítjük, biztos szépek és egyenletesek lesznek!

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáöntjük a liszthez. A vajat megolvasztjuk, visszahűtjük, majd belecsurgatjuk ezt is. A csipet sót, olívaolajat is hozzáadagoljuk. Összedolgozzuk, bedagasztjuk a tésztát. Kb. 1 óra kelesztés következik, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, a tészta felét lisztezett deszkán fél cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 25-30 cm hosszúra. Csíkokra szeleteljük, és minden csíkra teszünk a töltelékből. Feltekerjük, és tepsibe tesszük (legjobb sütőpapírosra). A másik felével is ugyanígy járunk el.Ha maradt még tejfölös sajtunk, akkor a csigák tetejére is tehetünk.
  3. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a csigákat, 200 fokon aranysárgára sütjük.

töltelék

  1. Lereszeljük a sajtot, majd a tejföllel összekeverjük. Ha szükséges, kevés sót is tehetünk hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 745
elküldve: 7
receptkönyvben: 195
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
708 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

tejfölös-sajtos tekercs, sajtos kelt tészta, kelt tészta sajttal tejföllel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabó12
gabó12 Mon, 2015-05-04 21:16

Köszi. Gondoltam, de azért biztos, ami biztos alapon megkérdeztem :-))))))
A héten megcsinálom.
Üdv: gabó12

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2015-05-05 20:42

Okés,örülök neki,hogy erre esett a választásod!!Jó ügyeskedést neked! :-))

gabó12
gabó12 Mon, 2015-05-04 18:53

Kedves Iluska,

A recept szerint: "2.Ha megkelt, a tészta felét lisztezett deszkán fél cm-es téglalap alakúra nyújtjuk..."
A tészta másik felével mi lesz?
Köszi, gabó12

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2015-05-04 20:55

Üdv!A tészta másik felével is ugyanúgy járunk el......mint az első felével. :-)))))))

torpi
torpi Thu, 2015-04-30 01:22

Koszonom Iluska! Egyebbkent nagyon jok a receptjeid, ha a hasamra gondolok annak a disznosajtnak nagyon orulok.Itt ahol elek Melbourneben, nem lehet kapni.Bar a lengyelek csinalnak, de kozel-tavol nem az az igazi magyaros iz.Megcsinaltam igaz sokkal nagyobbat de az en draga ferjem 2 nap alatt elpusztitotta, csak annyi maradt nekem, hogy legalabb megkostoljam mit is alkottam.Amugy csiposen csinaltam, mert a vilagert ki nem szabad hagyni a chilit belole.Koszonom Illuska magat a receptet.Most eppen a turos taskadat keszitem, mig kel a teszta bongeszem a receptjeidet.Gratulalok, kituno haziasszany vagy.Udvozletem : Valeria

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2015-04-30 09:39

Hát köszönöm a dicsérő szavaid Valéria.Igyekszek finomakat sütni,főzni...na de ezek szerint te sem vagy rest!!!Süssél,főzzél finomakat a kedves férjuradnak!!Szép napot neked!! :-)))

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2015-04-29 11:50

Kedves Valéria!
Örülök,hogy elkészítetted,és finomnak is találod.Én nekem nem lesz olyan szép ha egyben kenem a kencét rá,ezért szoktam az általam bevált módon.Köszi a visszajelzést,további jó sütést!! :-))

torpi
torpi Wed, 2015-04-29 02:34

Kedves Iluska! Ez nagyon finom lett.Ugyan ketfajta sajtot hasznaltam, es hat nem lustasag keppen, de sietosen, en megkentem a tesztat es feltekertem majd ugy szeleteltem 2 cm vastagon, boven maradt a kencebol ugy hogy a tetejere is jutott.
Koszonom szepen Iluska a recepted.Udvozlettel Valeria

945
finomliszt 60 dkg
friss élesztő 4 dkg
cukor 1 teáskanál
vaj 5 dkg
olívaolaj 2 ek
tej 3.5 dl
1 csipet
trappista sajt 15 dkg
tejföl 8 ek