Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejfölös-krumplis pogi

Sajtos-tejfölös-krumplis pogi
Sajtos-tejfölös-krumplis pogi
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját kitalált recept, a családom nagyon szereti. Remélem másoknak is ízleni fog! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és a cukorral összekeverjük, majd hagyjuk felfutni.
  2. A krumplit a tejföllel, tojással, sóval, étolajjal, élesztővel jól összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi liszttel, hogy jól gyúrható és nyújtható legyen, és ne legyen ragadós.
  3. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, majd pogácsaszaggatóval (tetszőleges méretű) kiszaggatjuk, és olajjal kikent tepsibe helyezzük, kb 2 cm távolságra. (Kicsit megnő a mérete az élesztőtől, de nem túlságosan lesz nagyobb.)
  4. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd reszelt sajttal megszórjuk. 
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (Nem mértem le hány perc.) 


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 746
elküldve: 11
receptkönyvben: 111
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

kathy55

Mióta szakács: 2011.10.28.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-krumplis pogácsa, tejfölös pogácsa, sajtos pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

506
burgonya 30 dkg
tej 1 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
2 tk
tojás 1 db
tejföl 4 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
sajt 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek