Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejfölös lángos (Lángos 4.)

Sajtos-tejfölös lángos (Lángos 4.)
Sajtos-tejfölös lángos (Lángos 4.)
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük, gyorsan elkészül, és gyorsan el is fogy!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A sütéshez és tálaláshoz

ajánlat

Laktatós sok fokhagymával ,tejföllel, sajttal, ki hogy szereti!;D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot. 10 percig pihentetjük.
  2. A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a sót, és a közepébe mélyedést alakítunk.
  3. Hozzáöntjük az élesztőt és lassan a a langyos vizet, majd ezeket összedolgozzuk.
  4. 30 percig állni hagyjuk, aztán jöhet a sütés!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 225 910
elküldve: 27
receptkönyvben: 1 165
elkészítve: 91/129
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna111

Mióta szakács: 2010.11.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, tejfölös lángos, sajtos lángos, lángos tejfölösen

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsiduzsida
zsiduzsida Sat, 2016-04-09 13:29

A család kedvence :) ez a recept vált be :) éppen most is ez készül :)

Békési_Dalma
Békésüti / Békési_Dalma Sat, 2015-11-28 15:53

Nagyon jó recept. Én 2 főre 1/4 adagot szoktam megcsinálni (5 kisebb tenyérnyi lesz belőle) teljes kiőrlésű zabliszttel, kókuszolajjal és szuper úgy is. Minimálisan több folyadékot igényel, valamint a tésztába is teszek egy evőkanál kókuszolajat. Nagyon finom a végeredmény, köszi! :)

slillu
slillu Fri, 2014-07-11 11:19

Sziasztok! Éppen készül a lángos, de csak most olvasom, hogy tanácsként fél kg liszthez tegyünk fél dl olajat. Kezdő szakács vagyok, kérdésem lenne, hogy csak zuttyintsam bele plusszban az olajat a leírt hozzávalókhoz, vagy vmi helyett legyen benne az olaj? Lehet buta kérdés, de hát...... :) ELőre is köszi a választ!

oosaki
oosaki Wed, 2013-01-02 15:28

mi is ezt a receptet használjuk, tényleg nagyon jó. Azonban (látom, az előttem szólóknak voltak gondjaik a recept értelmezésével) nem tudnád kiegészíteni egy kicsit pontosabbra, Anna 111? Pl hogy olajban sütjük, + fél deci olaj, ilyesmi..... köszi!

mutyi24
mutyi24 Fri, 2012-09-07 10:00

Lenne egy kérdésem még pedig az hogy én is megcsináltam a recept alapján amit itt találtam de nekem sajnos nagyon megkeményedett sütés közben ez miért volt???

clio88
clio88 Mon, 2012-09-17 21:27

Az elso nekem is megkemenyedett, nalam az volt a hiba, hogy tul koran tettem az olajba, nem volt meg eleg forro. Esetleg tul sokaig es nem megfelelo hofokon sutotted? Nalam teljes kakaon ment a gaz, es oldalankent max 1 perc alatt megpirultak. A mennyiseget egyebkent negyedeltem mert mi ketten nem birunk sokat megenni, ebbol 6 langos jott ki (ja es en mindig porelesztovel dolgozom, azzal sem volt gond). Anyukam le is szokott fagyasztani langos tesztat en meg csak pizzatesztaval probaltam, de nem ugyanaz mint frissen.

mutyi24
mutyi24 Tue, 2012-09-18 14:55

Lehet hogy nem volt jó a hőfok majd legközelebb jobban felhevítem és lenne még egy olyan kérdésem hogy te milyen lisztből csináltad???

Judy95
Judy95 Sun, 2012-04-15 18:39

Kedves Anna111!nagyon finom lett köszönöm a receptet!:))

Reka-Beatrix
Reka-Beatrix Wed, 2012-01-04 14:12

Megkívántam, elkészítettem, nagyon jól esett mindannyiónknak. Köszönöm a receptet. :) Máskor is el fogom készíteni. Egy kis segítséget elfogadnék: mit kéne bele tenni még, hogy puha maradjon sütés után? (Mert volt, amelyik roppanósra sikeredett.) Ja, és én lisztes felületen nyújtottam... Próbáljam esetleg olajosan?

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2012-01-08 17:52

Ja, és én személy szerint nem szoktam nyújtani, két kézzel olyanra húzgálom amilyennek lennie kell. Ha olaj van a tésztában akkor nem ragad. Majd tényleg feltöltöm a sajátomat, holnap úgyis elkészítem :)

Reka-Beatrix
Reka-Beatrix Sun, 2012-01-08 18:00

Köszönöm a választ és a tippet. :) Húúú, én úgy értelmeztem, hogy az olajban sütöm :D, és nem, hogy az a tésztájába kellene... Hát nem adom fel, mindenestre még terítékre kerül majd... és a tiedre is kíváncsi vagyok, azt is ki fogom próbálni... Meg találtam itt kefires lángost is, arra is kíváncsi vagyok. Anyám lángosai, vagyis inkább lepényei, túl olajosak, megszívják magukat (ő krumplival szokta készíteni), meg túl vastagra is nyújtja, és hát másnapra meg mint a kő, olyan kemény. :)) Szóval, ha magam készítem, akkor csak magamat okolhatom, ha valami nem sikerül. De mondom, finom volt, nem volt vele probléma.

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2012-01-08 18:09

Persze hogy olajban kell sütni :D De ha teszel a tésztájába is, akkor nem tudja megszívni vele magát sütés közben.

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2012-01-08 19:46

Igazán nincs mit :) Hamarosan a teljes receptet is olvashatod majd :)

KisEdi
Edi / KisEdi Sun, 2012-01-08 17:51

Próbálj ki egy burgonyás receptet, én is fel szeretném majd tölteni az enyémet, az napokig friss marad. De van itt több olyan is. Én víz vagy tej helyett is a krumpli főzőlevét használom, így tanultam anyukámtól.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-13 07:43

Örülök hogy ízlett! :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-11 17:02

Hát dehogynem hiányzol te dinka! :D megsütöm nektek de a piát találd ki te hozzá :D

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sun, 2010-12-12 16:24

Dinka???????? Nos e-m-e nagy távolság ellenére sem fogom tudni elfelejteni, ezt a beszólást. És tudd meg morfondíroztam sokat, így bünti lesz"neked" Hogyan? Nos nem csak főzni, de mosogatni is te fogsz!
Így döntött a tanács......:) ui Legközelebb kattints a válaszra, mert egyébként nem kapok a hsz-ról jelzést.köszi te kis....:) Puszi. maradok őszinte tisztszelettel: Dinka

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2010-12-10 12:59

ilyet kérek!!!!! Igaz ivós nem tudom mi megy hozzá!De majd együtt kitaláljuk! Persze csak nálam készítheted el! Üdv. Valaki aki biztosan nem nagyon hiányzik!

1818
finomliszt 100 dkg
víz 4 dl
tej 2 dl
élesztő 6 dkg
cukor 2 teáskanál
2 tk
napraforgó olaj 5 dl
fokhagyma 5 gerezd
tejföl 3 dl
sajt 25 dkg