Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejfölös lángos Méri konyhájából

Sajtos-tejfölös lángos Méri konyhájából
Sajtos-tejfölös lángos Méri konyhájából
29 perc / előkészület: 25 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a lángost és megunhatatlan, nagyon sokszor készítettem már el. Nagyon sok sajttal szeretjük. A vajat azért kell belerakni, mert attól jó puha lesz a tésztája.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl langyos, cukros tejben.
  2. Egy nagyobb tálba belerakjuk a lisztet, a sót, a vajat, tojást, kefírt.
  3. A felfutott élesztőt is hozzátesszük és jól összekavarjuk, addig dagasztjuk, amíg a kezünktől és a táltól elválik a tészta.
  4. Utána 1 óráig meleg helyen pihentetjük, ha szépen megkelt, akkor jöhet a sütés.
  5. Olajos kézzel kis adagot kiveszünk, és jól széthúzzuk, bő, forró olajban megsütjük pirulásig.
  6. A tetejére kenünk tejfölt, ha kíván még, szórhatunk rá még sót, és reszelt sajtot teszünk a tetejére.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 761
elküldve: 10
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Méri

Mióta szakács: 2012.11.21.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kefíres lángos, sajtos-tejfölös lángos, kefíres lángos sajttal és tejföllel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildd
ildd Wed, 2013-04-17 13:50

Szia!

A kefirből 3 mekkora doboz kell?hány grammos?

köszi
Ildd

2021
élesztő 5 dkg
tej 1.5 dl
cukor 0.25 teáskanál
kefir 450 g
tojás 3 db
vaj 10 dkg
1 tk
finomliszt 50 dkg
napraforgó olaj 5 dl
tejföl 150 g
trappista sajt 25 dkg