Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos, tejszínes kosárka

Sajtos, tejszínes kosárka
Sajtos, tejszínes kosárka
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs kedvünk és időnk pogácsa készítésére, hajtogatására, akkor ez egy ideális sós süti. Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom. Nálunk nagyobb a sikere, mint a pogácsának.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akinek nincs kosárka formája, ne essen kétségbe, mert muffin sütőben is ugyanúgy megsüthető a batyu.
A leveles tésztát én rögtön négy részre vágom, és így már könnyebb a nyújtás. Minden részt még tíz négyzetre nyújtok. Megcsinálom az első húszat, és amíg sül a sütőben, az az idő pont elég a következő húsz négyzet elkészítésére.
Bulikra, az alkoholos italok hatásának enyhítésére kitűnő sör- és borkorcsolya.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A reszelt sajtot összekeverjük a két egész tojással és a folyékony tejszínnel.
  2. Borsozzuk, a sajttól függően sózzuk.
  3. A kosárkaformát enyhén kiolajozzuk, lisztezzük.
  4. A leveles tésztát feldaraboljuk kb 10X10 cm-es darabokra. Egy csomag leveles tésztából maximum 40 db sütit tudunk sütni.
  5. A tésztanégyzeteket rátesszük a kosárka formára, kisebb dió nagyságú tölteléket teszünk a közepére, majd a négy sarkát összecsippentjük, kicsit csavarunk is rajta, mert sütés közben hajlamos szétnyílni a batyu.
  6. A sütőtepsire 20 db forma ráfér, így kétszerre meg lehet sütni az egész adagot. Végül készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 734
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tavikavics

Mióta szakács: 2010.09.25.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-tejszínes batyu, batyu sajttal töltve, sajtos leveles kosárka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-12-31 21:56

Szia Ági!
Ez nagyon finom lehet, ráadásul egyszerű is. Holnap meg is sütöm, jó hogy kitaláltad. Boldog új évet kívánok.
Edit.

607
leveles tészta 1 csomag
trappista sajt 25 dkg
főzőtejszín 2 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál