Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejszínes sertésszelet hasábburgonyával

Sajtos-tejszínes sertésszelet hasábburgonyával
Sajtos-tejszínes sertésszelet hasábburgonyával
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám találmánya, ha lehet ezt mondani... Náluk ettünk többször ilyet, és azóta én is többször elkészítettem már a kis családomnak! :)

Isteni finom, tényleg a család kedvence! Érdemes kipróbálni!...:)

hozzávalók / 6 adag

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

ajánlat

Én nem főzőtejszínt szoktam használni, az is jó, de akkor egy kis tejföl is elmegy hozzá, mert a főzőtejszín híg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  3. Egy nagyméretű tepsit (én a gáztepsiben szoktam készíteni) margarinnal kikenünk.
  4. A hússzeleteket belerakjuk sorban. Ide-oda még tehetünk rá egy kis margarint, alufóliával lefedjük, és sütőbe tesszük, nem kell teljesen megpuhulnia.
  5. Addig megreszeljük a sajtot. Hozzáöntjük a tejszínt. Ízlés szerint teszünk hozzá ételízesítőt. Összekeverjük.
  6. A húst kivesszük a sütőből,amikor kb.félig van megpuhulva, a fóliát levesszük, ráöntjük a mirelit hasábburgonyát. Nem szabad felengednie, úgy ahogy van, fagyasztott állapotban beterítjük vele a húsokat.
  7. Erre öntjük a tejszínes sajtos massza keverékének a felét. Visszatesszük a sütőbe.
  8. Amikor már megpuhul a burgonya is és elolvadt rajta a sajt, akkor hozzáöntjük a maradék tejszínes keveréket!
  9. Visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre, és készre sütjük!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 859
elküldve: 9
receptkönyvben: 226
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Dzsina29

Mióta szakács: 2012.05.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hasábburgonyával sült hús tejszínes öntettel, sajtos-tejszínes hús hasábburgonyával sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dzsina29
Dzsina29 / Dzsina29 Sun, 2012-10-21 11:01

Kedves Zsani20!
Mi kipróbáltuk rendes burgonyával is,de a mirelit hasábburgonyával az igazi!:)
Ebben a receptben az a különleges,hogy fagyasztott hasábburgonyával készül,ettől valahogy másabb és finomabb.
Próbáld ki rendes krumplival és egyszer majd mirelittel,meglátod a különbséget!

zsani20
zsani20 Sat, 2012-10-20 13:43

rendes burgonyával lehet ? amit én pucolok és vágom össze öket

Sancho
Sancho Sat, 2012-10-20 08:15

Éppen javasolni akartam a tejfölt, mikor láttam, hogy Te sem nagyon szereted a híg tejszínt. Én sem.

1246
sertéstarja 1 kg
hasábburgonya 1 kg
margarin 15 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
habtejszín 5 dl
trappista sajt 45 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint