Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tekercs Malandrina konyhájából

Sajtos tekercs Malandrina konyhájából
Sajtos tekercs Malandrina konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy családi és baráti kedvenc ez a recept, sosem okoz csalódást, mindig nagyon finom, és abbahagyhatatlan.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet alaposan elkeverjük 1 kanál sóval, majd egy mélyedést készítünk a közepébe, és ide öntjük az 1 dl olajat.
  3. Ha az élesztő felfutott, az olajos liszthez öntjük és alaposan összedolgozzuk. Az elején kissé ragadós lehet a tészta, de kellő ideig tartó dagasztás, vagy a liszt minőségétől függően egy kevés plusz liszt hozzáadása után szép sima, ruganyos tésztát kell kapnunk.
  4. Az elkészült cipót 4 részre vágjuk, és félretesszük, amíg elkészül a töltelék. Nem kell keleszteni!
  5. A töltelékhez megpuhítjuk a 25 dkg margarint, amit alaposan elkeverünk 1 tojás sárgájával, a tetszés szerinti ízesítésű vagy natúr tömlős sajttal, és 1 púpozott evőkanál sóval. Mehet a töltelékbe apróra vágott sonka, vagy éppen kolbász, számtalan variáció születhet, csak a fantázia szab határt.
  6. Az egyik negyed cipót kb. 40x30 cm-es téglalappá nyútjuk, és megkenjük a töltelék 1/4 részével. Hosszabbik oldalánál feltekerjük, és kb 2 cm-es csigákra vágjuk. Ezt a legegyszerűbb egy sima cérnával megtenni, mert a maragrinos töltelék miatt kicsit csúszós, késsel nem sikerül szép csigákat kanyarítani. A kb. 40 cm hosszú cérnadarabot tegyük a tésztarúd alá a végétől kb. 2 cm-re, úgy, hogy kb. a cérnánk közepére essen a tészta és a cérna két végét keresztezzük mintha csomót akarnánk kötni. Így elmetszi a cérna hajszál pontosan, csúszás nélkül a tésztát, és helyes kis tekercseket kapunk.
  7. Ha kész, akkor sütőpapírral magasan bélelt tepsibe tesszük a tekercseket, úgy, hogy a tésztavége alulra kerüljön (nem fektetjük el a tekercset, mint a kakaóscsigát, hanem úgy hagyjuk, ahogy levágtuk a tésztarúdról) kellő távolságra sorakoztatjuk őket, megkenjük felvert tojással, ízlés szerint magvakkal szórjuk. Az egész eljárást ismételjük mindegyik kiscipóval. Külön keleszteni nem kell, de ha áll egy adag, amíg az előző sül, természetesen nem baj, ha kel.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ki fog folyni belőlük a margarin, ezért hagyjuk 10-15 percig még a tepsiben, így hűlés közben az összes zsiradékot vissza fogják szívni magukba. Ettől lesznek nagyon puhák, kivül mégis ropogósak.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 393
elküldve: 5
receptkönyvben: 214
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 2

szakács

Malandrina

Mióta szakács: 2014.12.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós-sajtos csiga, lenmagos sajtos tekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eva_sweet
eva_sweet Wed, 2015-12-30 16:29

Nagyon jol sikerultek a tekercsek es nagyon mutatosak is csak annyi hogy legkozelebb kevesebb sot teszek de ez izles dolga amugy nagyon jo!!!

1042
finomliszt 80 dkg
tej 5 dl
napraforgó olaj 1 dl
cukor 1 csapott ek
2 ek
élesztő 5 dkg
margarin 25 dkg
tömlős krémsajt 100 g
tojás 2 db
lenmag 2 ek