Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tekercsek

Sajtos tekercsek
Sajtos tekercsek
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit el kell bíbelődni a töltögetéssel, de megéri!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Remek vendégváró finomság! Sör, bor vagy tea mellé. Melegen a legjobb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 10 dkg mangalica zsíron zsemleszínűre pirítjuk a lisztet.
  2. Hozzáadjuk a tejet, állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg a lábas faláról leválik.
  3. Levesszük a tűzről.
  4. Hozzákeverjük a tojásokat, a sajtokat, a lereszelt főtt krumplit.
  5. Sózzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és adjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  6. Jól összekeverjük, és hagyjuk hűlni.
  7. Nedves konyharuhára terítünk egy réteslapot, olvasztott zsírral megkenjük, ráfektetünk még egyet, azt is megkenjük zsírral.
  8. 10 x 10 cm-es kockákra vágjuk, egy-egy kockára fél evőkanállal rakunk a sajtos masszából hosszúkásan, keresztben.
  9. Először két oldalról behajtjuk a tésztalapokat, majd feltekerjük.
  10. Sütőlapra sorakoztatjuk.
  11. Olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben pirosra sütjük. 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 780
elküldve: 2
receptkönyvben: 556
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tapas
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
konyha: török
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos rétesbatyuk, sajtos krémmel töltött rétesbatyuk

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2012-12-23 13:58

Kedves Harmathy Ildiko! Nagyon tetszik a recepted, de mit gondolsz vajjal, margarinnal vagy talan olajjal is finom lenne? Itt nem lehet kapni semmilyen zsirt, nem hogy finom mangalicat!..... Koszi elore is a valaszt.

bkormos82
bkormos82 Sat, 2011-07-16 16:35

Torok nepesseg, muszlimok, amik nem esznek semmifele diszno eredetu termeket. Igy nem ertem hogy ha ez torok eredetu recept hogyan jon ide a mangalica zsir???

radica947
radica947 Tue, 2010-09-21 15:28

Kedves Ildikó, már nagyon sokszor próbáltam a receptjeidet, nagyon jók! Most egy kéréssel szeretnélek zavarni, lánykám sokszor vesz a Tescoban Strudel rétest, és most ,hogy kijön a kórházból /tüdőembólia után/, szeretném ezzel meglepni, de sehol nem találok egyértelmű receptet hozzá. Kérlek, ha csináltál valaha is ilyet, SEGÍTS!!!!, köszönöm Icamama

gshaci
gshaci Tue, 2010-04-13 13:09

Ha török a recept, akkor valóban "nem passzol" a mangalicazsír.

elif
Tekten Elif / elif Wed, 2010-04-07 12:00

Nálam a mangalicazsír kiverte a biztosítékot azért rendesen! Légyszives az étel nevéből a török-öt törölni! Köszi!

kristofeliza
kristofeliza / kristofeliza Sun, 2010-03-28 21:03

Nem éri meg felkockázni, túl sok vele a baj. Kenjétek meg az egész réteslapot a töltelékkel tekerjétek fel és vágjátok adagokra. Nem folyik ki belőle a sajt.

568
réteslap 6 db
mangalica zsír 20 dkg
finomliszt 4 csapott ek
tej 2 dl
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tojás 2 db
burgonya 1 db
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor