Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tészta gazdagon

Sajtos tészta gazdagon
Sajtos tészta gazdagon
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám azzal büszkélkedett gyerekkorunkban, hogy Édesanyám távollétében majd vacsorát főz. Nyilván csinált valamit, de az a valami adta az ötletet, hogy lehet ebből komplexebb ételt is varázsolni. Később, lányismerősök büszkén tálalt sajtostésztáin elszomorodva, fejlesztettem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha valaki szereti, mehet bele akár füstölt sajt is felesben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzd meg a tésztát al dente (roppanósra). (A vizesen szétfőtt tészta sajttal leszórva, esetleg kis tejföllel, még nem SAJTOSTÉSZTA, csak sajtostészta.)
  2. Amíg fő a tészta, a következő előkészületeket szoktam végezni: a sajt lereszelése, tejföl kikeverése csipetnyi sóval, tojások felverése, szalonna szeletelés és legvégül - amikor már a tészta majdnem kész - a szalonna pirítása ízlés szerint. (Én úgy szeretem, ha már nem üveges, de még nem is sült át teljesen.)
  3. Nagy jénai tálba öntjük a tésztát, belekeverjük a szalonnát a kisült zsírral, jól összekeverjük. Ugyanígy járunk el a tejföl felével, a felvert tojásokkal és a reszelt sajt felével. Ebből lesz egy nagy szotty, és ez volt a cél.
  4. A sajt megmaradt felét a szotty tetejére szórjuk, egyenletesen elterítjük és hermetikusan lezárjuk tejföllel:). Dísznek és íznek zsemlemorzsát szórunk rá...
  5. Előmelegített, forró sütőben összesütjük, ha kész, akár ki is lehet borítani, mint egy tortát -annyira összeáll. A jénaiból már csak szeletekben lehet kivenni. Laktató.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 68 024
elküldve: 3
receptkönyvben: 890
elkészítve: 23/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Buzás István

Mióta szakács: 2009.09.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtostészta gazdagon, sajtos tészta, sajtostészta, sajtos tészta sütőben, sajtostészta sütőben

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zilvi
Zilvi Thu, 2015-02-05 20:26

Szia!
hát az enyémnek valahogy nem így nézett ki a teteje,
gondolom azért, mert sok tejfölt kentem a tetejére végül, ami teljesen ellepte az alatta levő réteg sajtot,
de nagyon finom lett :) köszönöm :)

vlidus
vlidus Thu, 2013-10-17 11:16

Üdv mindenkinek!Ma próbáltam ki ezt a receptet,most készült el.Nekem nagyon bejött,a család majd később zsűrizi.Mivel kevés volt a szalonnám,3 pár virslivel tuningoltam fel a tésztát(kicsit megpirítottam a szalonna zsírján).
Egyszerű,gyors recept,köszi!

Második2011
Második2011 Wed, 2012-11-07 12:42

Hálásan MEGKÖSZÖNÖM! Ezen a "szottyon" gurultam a nevetéstől! De igazán találó elnevezés! Jókat lakmározott a család! Fantasztikusan jó a recepted! MEGKÖSZÖNJÜK! Akkor legközelebb is, sőt mihamarabb: SZOTTY!!!
* Bojana * :)

Maffci
Maffci / Maffci Tue, 2012-01-10 15:23

Nagyon finom étel, ízlett nálunk is mindenkinek! Én is tettem bele fokhagymát és elhagytam a zsemlemorzsát.
Köszi a receptet!

Anitio
Anitio Thu, 2011-09-01 09:06

Elkészítettem, annyi különbséggel hogy én nem tejföllel kevertem össze hanem krémtúróval és tejföllel...főleg azért mert a hűtőben lévő krémtúrónak hamarosan lejárt volna a szavideje...szóval nem kísérletezni akartam hanem spórolni, azonban a tészta nem szívta be a tejfölt ahogyan azt említették, és én kevertem a tejfölös túrós cuccba egy kis borsot (kedvenc fűszerem)..... Isteni lett! Nagyon köszönöm.

Jencikém
Jencikém Mon, 2011-08-15 13:13

Ma elkészítettük ebédre, én a tetejére, a tejföl alá fektettem néhány vékony szelet gépsonkát, nagyon finom lett!

hraurie
hraurie Tue, 2011-07-05 21:12

Szia!

Nagyon jól néz ki, én holnap fogom kipróbálni :) Miután ráreszeltem a sajtot, a sajt tetejére kell rákenni a maradék tejfölt, és úgy be a sütőbe, igaz?

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-07-05 14:18

Szerintem is kiváló, bár nekem a tejfölt és a tojást olyan pillanatok alatt beszívta a tészta, hogy készítenem kellett még egy fél liter tejből egy kis besamelt a tetejére. Így aztán még laktatóbb lett a laktatónál! Nem úgy, mint az általad említett sajtostészták, melyek elfogyasztása után 10 perccel az ember azon kaja magát, hogy észrevétlenül sertepertél a hűtőszekrény körül...

ave83
Vike / ave83 Wed, 2011-05-04 18:55

Ez tényleg finom! Még ki sem hűlt, de már el is fogyott! Igazi SAJTOSTÉSZTA!

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Thu, 2010-04-01 05:33

Elkészítettem és nagyon finom lett! A tejfölbe még reszeltem egy nagy gerezd fokhagymát is.

maschko
maschko Fri, 2010-01-01 22:23

az en valogatos uram befalt egy oriasi tanyerral :)
koszonom!!!

buzaspista
Buzás István / buzaspista Mon, 2010-01-04 14:21

Szia

nagyon örülök, egy kis kreativitással megspékelve még a tojásrántotta is többtud lenni mint oljaban sült tojat:)

Pista

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-10-11 10:37

Kedves István!
Fantasztikus lehet ez a sült sajtostészta!! Érdeklődöm, hogy hány fokon kell sütni, le kell-e takarni, hőlégkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel sütöd?
üdv. Klarissz

buzaspista
Buzás István / buzaspista Mon, 2010-01-04 14:19

Kedves Klarissz!
Hőlégkeverés nélkül, 150 fokos sütőbe teszem tető nélkül amg szép piros nem lesz
jóétvágyat!

Pista

822
spagetti tészta 50 dkg
tejföl 3.75 dl
trappista sajt 40 dkg
tojás 3 db
füstölt szalonna 10 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint