Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tojásos burgonya

Sajtos tojásos burgonya
Sajtos tojásos burgonya
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szlovák a varecha.sk-án találtam rá erre az egyszerű, de számomra érdekes receptre. Nem tudtam mit is főzzek, ilyenkor elkezdek keresgélni recepteket. Ebben a receptben  csavart sajtot tettek bele - ostiepok az igazi neve a sajtnak - , én krémsajttal pótoltam. Változtattam az eredeti recepten. Hagymát, kolbászt, szalonnát tettem bele, hogy biztosan bejöjjön a családomnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti receptben nem szerepel a hagyma, a kolbász, a szalonna, nyugodtan elkészíthető anélkül. Bármilyen maradék sajtot beletehetünk. Egy kevés pirított szalonnával kimondottan finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kevés zsíron megfonnyasztjuk. A kolbászt vízbe áztatjuk, így könnyebb lehúzni a bőrét, majd kockára vágjuk.
  2. A burgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és a sült hagymához adjuk, majd a kockára vágott kolbászt. Kevergessük, nehogy odakapódjon. Pár perc sütés után kevés vizet öntünk alá.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és főzzük készre. Amikor puha a burgonya, adjuk hozzá a sajtot,kevergessük, míg elolvad.
  4. A tojásokat egy tányérba felütjük, villával felverjük, és öntsük a burgonyához, süssük készre.
  5. Kovászos uborkával tálaljuk.
  6. A szalonnát kis kockára vágva megpirítjuk, és a kész ételhez keverjük. Kimondottan jó ízt ad az ételnek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 522
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonya sajttal és tojással, hagymás krumpli tojással, tojásos sajtos hagymás krumpli

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sun, 2014-10-05 07:12

Kifogom próbálni. Kolbász, szalonna, sajt, tojás, engem piszokul zavar a mangalica zsír, ez azért van, hogy a többi hozzávalóhoz képest egészséges legyen? Ez jóváteszi a többi "egészségtelen" hozzávalót?

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2014-10-05 13:24

Nem az egészséges étkezés miatt hanem azért,mert imádom a mangalica zsírt, sokkal finomabb,mint olajjal vagy vajjal. Valójában mindenki azt tesz bele,ami neki megfelel. A recept sokszor csak útmutató. Viszont most meg a zsírt ajánlják,mert sokkal egészségesebb, mint az olaj és a vaj, főleg a mangalica zsírját és a húsát ajánlják. Én otthon sütöm ki a zsírt,így tudom mit tartalmaz.

terranova56
terranova56 Mon, 2014-10-06 08:18

"imádom a mangalica zsírt" na ezzel választ is kaptam, így teljesen érthető. Egyébként én is otthon szoktam kisütni a zsírt, ami 90%-ban baromfi(ebbe a szóba nem is merek belegondolni) sokkal jobb mint az olaj, a hagymát, a krumplit, rántott húst ebben sütöm, jobb mint az olaj. A mangalicát is kedvelem (húsát, zsírját, kolbászt) csak egy kicsit drágának tartom, ami egyébként érthető, mert a tartása nem nagyüzemi szintü

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2014-10-06 17:57

Én is kacsa vagy liba testhájat veszek a baromfiboltban ,kisütőm és azzal főzök, de a disznózsírt is szeretem, nem mindíg engedhetjük meg a mangalicát mi sem . A kacsazsírtól nincs jobb!!I
Üdvözlettel,helena

terranova56
terranova56 Tue, 2014-10-07 06:31

A jó grízes kacsazsír, nem is beszélve a kiváló "melléktermékről", a töpörtyűről. Van olyan sütemény, amit csak disznózsírral lehet elkészíteni. De te ezt jobban tudod. Nézem a receptjeidet, még nem értem a végére, mert 383 az nem semmi, ez minimum 2 könyvre való. Esetleg egy töpörtyű krém recept? Vagy már van, csak még nem jutottam oda?

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2014-10-07 13:05

Ilyen receptet nem tettem fel,mert én csak ledarálom a töpörtyűt és zsírral összekeverem. Hallottam,hogy tesznek bele főtt tojást is, meg kitudja miket,de ez nekem sok. Szeretem a tiszta ízeket.

terranova56
terranova56 Tue, 2014-10-07 14:05

Főtt tojást a májas krémbe teszek a töpörtyű krémet simán lerombolná. én szoktam beletenni egy kis darált hagymát és egy kis mustárt, ja és zsírt. Nagyon köszönöm a válaszaidat, hálás vagyok érte, és nincs ellenemre, ha összefutunk itt-ott

szvetter
szvetter Tue, 2014-01-28 07:04

Asszem, hogy pikk-pakk elkészíthető, csak a puhulási és pirulási folyamatok időigényessége hosszabbítja a főzési időt.
A leírtak alapján nagyon finomnak képzelem a végeredményt!:)))
Gratulálok és köszönöm szépen!:)

720
burgonya 1 kg
mangalica zsír 2 ek
sütnivaló kolbász 20 dkg
krémsajt 15 dkg
tojás 5 db
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl