Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tönkölykifli

Sajtos tönkölykifli
Sajtos tönkölykifli
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak szokásosan sütöttem a családnak valamilyen pékárut. Hatalmas, lágy, másnap is friss kiflik lettek belőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

  • 2 ek olvasztott vaj
  • 8 dkg reszelt sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a vizet elkeverjük a mézzel, megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk rajta.
  2. Ezt követően a sajt kivételével minden hozzávalót dagasztógépben összegyúrunk, 1 órát kelesztjük langyos helyen.
  3. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkán kettéválasztjuk, 2 kör alakú lappá nyújtjuk. Mindkettőt felvágjuk 4 cikkre, és kiflivé sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. A kifliket megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, és további fél órát újra kelesztjük.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverésen.
  6. A kifliket 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 818
elküldve: 3
receptkönyvben: 152
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: perec, hamburger-buci, croissant, burek, édes leveles, buci, zsemle, bagel, pita, briós

egyéb elnevezések

sajtos kifli, tönkölylisztes sajtos kifli, kifli sajtosan

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Toscana54
Toscana54 Wed, 2015-01-28 08:29

Elkészítettem és remek lett! De elárulom, hogy kicsit változtattam az összetevőkön a saját ízlésünknek megfelelően meg a tapasztalataim alapján. A következők változtak:
liszt: 45 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt+15 dkg kenyérliszt+1 evőkanál sikér+1 mokkáskanál aszkorbin sav;
tejföl helyett kefir;
minden egyéb maradt. Az összetevőket kenyérsütőgépben dagasztottam, kelesztettem. Kifogástalan lett az eredmény! Máskor is sütök ilyet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2015-01-28 19:17

Jol tetted, hogy megvaltoztattad a magad izlesere. En is mindig ugy szoktam. Ez a lenyege, hogy kapj egy otletet, aztan oldd meg a sajat szad ize szerint. Koszonom. Hogy ezt valasztottad.:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-05-09 14:14

Szia!
Nyugodtan kihagyhatod. Én is csak azért használom, mert van itthon. Nélküle is finom lesz. Üdv: Évi néni

ivien
ivien Thu, 2013-05-09 10:42

Szia. Olyan kérdésem lenne, hogy a búzacsíra fontos hozzávalója? Ha kihagyom ugyan olyan jóra fog sikerülni?

423
tönkölybúza liszt 60 dkg
vaj 6 dkg
víz 1.5 dl
tej 1.5 dl
méz 2 ek
1 tk
tejföl 3 ek
búzacsíra 3 ek
élesztő 3 dkg
vaj 2 ek
sajt 8 dkg