Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-túrós pogácsa Andi konyhájából

Sajtos-túrós pogácsa Andi konyhájából
Sajtos-túrós pogácsa Andi konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsi családom nagy pogácsa rajongó, így szinte hetente lepem meg őket egy újabb adaggal és egy újabb változattal.

Légmentesen elzárva sokáig puha marad. 34 pogácsa készült ebből az adag tésztából.

hozzávalók / 9 adag

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 kk só a tésztába
  • 1 tojássárgája
  • 2 púpos ek tejföl
  • 10 dkg margarin

Krémhez:

  • 10 dkg margarin a túróhoz
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg sajt
  • 1 kk só
  • 0,5 kk bors

Kenéshez:

  • 1 egész tojás

Tetejére:

  • 10 dkg sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
  2. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A túrót alaposan áttörjük (én egy krumplitörőt használtam), és a margarinnal habosra kavarjuk. A sajtot lereszeljük.
  4. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a túrókrémet. Rászórjuk a reszelt sajtot. Meghintjük a sóval és a borssal.
  5. A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
  6. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
  7. Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.
  8. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magasak lesznek.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy egész, felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Kb. 20 percet még kelesztjük.
  11. Előmelegített sütőben 25 perc alatt, 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 528
össznézettség: 80 847
elküldve: 50
receptkönyvben: 1 020
elkészítve: 63/81
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

túrós-sajtos pogácsa, hajtogatott túrós-sajtos pogácsa, hajtogatott túrós pogácsa sajtosan

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Fri, 2020-06-12 15:00

Kedves Andi, megsütöttem és csúcs finom lett. A borsot ugyan kihagytam belöle, mert a család nem szereti, de minden más a leírtak alapján készült és tökéletes lett.:)Köszönet a receptért.

raczmargit2
raczmargit2 Thu, 2019-02-21 23:53

Németországban juhtúró (Brinza) csak van! Látjátok! Ennyivel sokoldalúbbak a MAGYAROK! Nem azokra gondoltam, akik most éppen azon fáradoznak, mint "tiszta magyarok, hogy az édesanya nyelv szót, az "első nyelv" szóval hogyan cserélnék ki mint nyelvújítók, mert még az édesanyjukkal is hadi lábon állnak, de minden, ami a magyaroké volt, már a sajátjuknak tekintik, levédetik csak maguknak hungarikumként, vagy mindent bezsebelnek, ami sosem volt nekik közel-keleten.

Bubuka75
Bubuka75 Sun, 2014-04-20 01:06

Köszönöm szépen ezt a csodás receptet!
Meglepinek vittem vendégségbe, nem örültek neki, mert nem tudták abbahagyni!:-)))

Habzsidőzsi
Habzsidőzsi Thu, 2013-08-08 19:46

Kedves Andi !

Ma próbáltam ki a pogikat. Nagyon finom lett,de sajnos össszeborultak egymásra sütés közben.Van tipped,hogy vajon miért ?

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2013-08-08 22:30

Szia, ennek több oka is lehet. Túl magasra lett szaggatva. Nem volt elég ideje kelni a tepsiben és a hirtelen hőtől gyorsan megnőtt. Az is baj lehet, ha a tojás a pogácsa szélén lefolyik, mert ott nem tud megemelkedni sütés közben. A nyújtáskor is előfordulhat, hogy nem egyforma vastagra sikerül elnyújtani a tésztát, lehetnek vastagságbeli különbségek.
Remélem azért nem vette el a kedvedet. Hidd el, hogy ezeket én is mind megtapasztaltam a sütögetéseim alkalmával.
Legközelebb biztosan olyanra sikerül, amilyenre szeretnéd!
Ne add fel!
Sok sikert és sok finomságot kívánok!
Üdv:Andi

Sandor Agnes
Sandor Agnes Tue, 2013-07-16 23:21

Épp most sütöm a harmadik tourt, gyönyörűek lettek. Végül Hüttenkäset használtam túró helyett. A párom odáig van értük! Nagyon köszönöm szépen a receptet!

kispircsi
kispircsi Tue, 2013-07-16 16:40

Sándor Ágnes, szerintem hozzájutsz N-országban is házi tejhez abból csinálj turót. Nekem 5 liter tejből szokott lenni 40-50 dkg túró.Na csak állj neki.

Sandor Agnes
Sandor Agnes Tue, 2013-07-16 07:53

Nagyon szeretném kipróbálni ezt a pogácsát, de sajnos itt Németországban nem lehet túrót kapni. Szerinted mivel tudnám pótolni?

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-07-16 22:43

Kedves Ágnes,
Kispircsi ajánlotta a fenti hozzászólásban, hogy készíts túrót házilag.
Sajnos ennél jobbat én sem tudok tanácsolni.
Remélem azért nem megy el a kedved a sütéstől emiatt.
Szép estét kívánok!
Üdv:Andi

Ildi 50
Ildi 50 Mon, 2013-07-15 11:27

Kedves Andi!

Volt régen egy csodás tútós pogi receptem.Milliószor sütöttem, de aztán leszoktunk róla,meg költöztünk is ,és elveszett. Azóta keresem, vagy legalább hozzá hasonlót.
De most úgy érzem, megtaláltam! A héten megsütöm, nagyon köszi a receptet,és a képet is!
(az tűnt fel először) Üdv Ildi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-07-16 22:39

Kedves Ildi,
Remélem megtalálod ebben a pogácsában, amit keresel.
Jó sütögetést kívánok hozzá!
Szép estét!
Üdv:Andi

Kitti008
Konyhatündérke / Kitti008 Sun, 2013-06-16 10:02

Ezek csodaszépek! Ki fogom próbálni a receptet! Biztos vagyok benne, hogy legalább olyan finomak, mint amilyen gyönyörűek! :)
Olyan kérdésem lenne, hogy ha mozzarella sajttal csinálnám, az is jó lenne bele?

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-06-17 13:15

Köszönöm szépen, tényleg megéri elkészíteni. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy mozzarellával milyen lenne, ha bevállalós vagy, nyugodtan próbáld ki és írd majd meg :-)
Szép napot kívánok!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-06-14 18:56

Andi!

Micsoda rétegek, micsoda magasság, nagyon guszta, köszönöm.:)
Szép nyárias hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-06-14 22:37

Nagyon szépen köszönöm kedves Éva-Anyóca.
Én is kellemes hétvégét kívánok! Holnap elvisszük a gyerekeket az állatkertbe, ma már megsütöttem az útravalót, hamarosan feltöltöm azt is :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-06-15 20:45

Kedves Andi!

Remélem, nagyon jól telt a mai nap, és élveztétek az állatkertet.:)

Várom az útravalónak készült finomságot is.:D

Szép nyárias napokat kívánok!
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-06-13 05:25

Csoda magasak, szépek lettek, Andi! Finom lehetett nagyon! Mentettem, köszi, Torma :)