Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos újkrumpli-főzelék

Sajtos újkrumpli-főzelék
Sajtos újkrumpli-főzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Horváth Ilona receptkönyvből származik. Nekünk nagyon ízlett és laktatóbb, mint simán tejföllel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított újburgonyát felkockázzuk, és egy lábasba tesszük, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát.
  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és feltesszük főni.
  3. Egy másik edényben világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, és a már majdnem megfőtt burgonyához adjuk.
  4. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, és egy kevés főzőlével higítunk rajta. Majd hozzáadjuk a főzelékhez, és felforraljuk, végül levesszük a tűzről.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 395
elküldve: 7
receptkönyvben: 200
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krémsajtos burgonyafőzelék, krumplifőzelék sajtosan, tejfölös-krémsajtos habart krumplifőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Sun, 2014-06-22 14:33

most csináltam meg először, változatos a szokásos tejfölös majoránnás krumplifőzelék után. finom lett!

b-n
b-n Tue, 2013-01-08 12:24

Nagyon finom! Már többször került az asztalra.

407
újkrumpli 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
babérlevél 1 db
tejföl 2 dl
tömlős krémsajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 1 csapott ek