Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos vagdalttekercs

Sajtos vagdalttekercs
Sajtos vagdalttekercs
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegen, melegen fogyasztható. Hidegen mutatósabb, mint melegen.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst megszórjuk a sóval, majd vizes kézzel jól átgyúrjuk.
  2. Egy serpenyőbe felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, a végén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát.
  3. A húshoz hozzáadjuk a vajban megfuttatott hagymát, a fűszereket, a tojást és a zsemlét, az egészet jól összedolgozzuk.
  4. A húsmasszát egy darab alufóliára tesszük, nedves kézzel kb. egy 15x20 cm négyszögre nyújtjuk ki, rászórjuk a sajtot, majd az alufólia segítségével feltekerjük, mint egy bejglit. A vékony baconszeletekkel körbetekerjük a hústekercset.
  5. A hústekercset egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 143
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconös-sajtos vagdalt, sütőben sült darált húsos tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

740
darált sertéshús 250 g
0.5 teáskanál
vaj 10 g
vöröshagyma 1 kis fej
petrezselyem 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
szerecsendió 1 csipet
citromhéj 0.5 teáskanál
tojás 1 db
zsemle 0.5 db
sajt 75 g
bacon 100 g
vaj 1 ek