Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-vajas graham kifli

Sajtos-vajas graham kifli
Sajtos-vajas graham kifli
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig az esti dagasztás, mert a Fiacskáim már nagyon megszokták a reggeli meleg finomságot. Ebből a mennyiségből 22-24 db kisebb kifli lesz.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztát dagasztunk. Az élesztőt elkeverjük a tejben, a liszteket egy tálba szitáljuk, beletesszük a sót, összedolgozzuk a tejes élesztővel.
  2. Letakarjuk, éjszaka kel, reggel neki lehet állni nyújtani kb. 3 mm vastagra. (Én ezt a mennyiséget kétfelé vettem.) Kinyújtjuk, felcikkezzük 10-12 db háromszögre. Megkenjük a felolvasztott vajjal és a szélesebb részétől kezdve feltekerjük.
  3. Sütőt bekapcsoljuk (jólesik a meleg nekünk is reggel:-)). Ezalatt le lehet reszelni a sajtot.
  4. Kb. 10 percet még kel a sütőajtón, aztán megkenjük a tetejét is vajjal, megszórjuk a sajttal, és be az előmelegített sütőbe 180 fokra 25 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 842
elküldve: 5
receptkönyvben: 111
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bejja

Mióta szakács: 2012.03.21.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 5 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: pita, burek, hamburger-buci, croissant, buci, bagel, zsemle, perec, briós, édes leveles

egyéb elnevezések

kifli, sajtos kifli, vajas kifli sajttal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Thu, 2016-08-11 08:55

Nekem is megtetszett, aztán lebeszéltem magam róla. Látom, valaki feltett egy fontos kérdést a hozzávalókkal kapcsolatban, és két éve vár a válaszra... Nem először tapasztalok ilyesmit. Nem kellene valahogy finoman :) előírni, hogy a recept közzétevője köteles legyen válaszolni a konkrét kérdésekre? Legtöbbször persze megteszik helyette a fórumozók, de mégis csak úgy illenék, hogy a "szakács" kísérje figyelemmel a receptjeire írt kommenteket.

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2016-08-11 09:05

Valószínű, ha másnak nem szúrt szemet, akkor megfelelő a folyadék mennyisége :-))
Én mindig annyi vizet vagy tejet teszek hozzá, amennyi a lisztek mennyisége. A graham, teljeskiőrlésű vagy a rizsliszt több folyadékot vesz fel, mint a nullás liszt!
Én nem kemény, gyúrható tésztával dolgozom, hanem lággyal és így a kiflik is lágyak, puhák lesznek. Ez az én receptem, én ennyi folyadékkal készítem, mert mi így szeretjük. AKi kemény kiflit akar, tesz bele több lisztet, de az már nem ez a recept lesz! :))

firstlady
firstlady Thu, 2016-08-11 13:36

Nocsak! Hirtelen Bejja meg Bejjus is előkerült. :p
Köszönöm a gyors választ ... "mindkettőtöknek".
Az észrevételem amúgy általános érvényű, ha valaki közzé tesz egy receptet, kísérje figyelemmel a sorsát, és adjon további eligazítást, ha szükséges.

Bejus80
Bejus80 Thu, 2016-08-11 12:04

Köszönöm a választ, bár már nem emlékszem pontosan a történetre :-) Az biztos, hogy teljes kiőrlésű liszttel dolgoztam, mert abban az időben azt használtam. Nem kizárt persze, hogy nem pont ugyanolyan összetevőket használtunk, azért lett az enyém olyan, amilyen. Ez ne akadályozzon senkit a kipróbálásban, biztos jó a recept!

Bejus80
Bejus80 Tue, 2013-06-11 20:24

Megkérdezhetem, hogy miért szükséges hozzá fél liternyi folyadék? Nekem ehhez a mennyiséghez még 27dkg lisztkeveréket kellett tennem, hogy gyúrható tészta legyen belőle. Most várom, hogy mi lesz belőle... Üdv: Bea

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2016-08-11 09:06

Én nem tésztát, hanem kiflit sütök belőle :-)))
Lágy tésztájú, finom, puha kiflit! De ki hogy szereti... Mi lágy tésztával szeretjük.

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-15 00:44

Ez biztos finom puha a vajtól, sajttól...szerencsés gyerekek!!! Üdv, Torma :)

723
rizsliszt 10 dkg
finomliszt 20 dkg
graham-liszt 20 dkg
élesztő 2.5 dkg
vaj 10 dkg
tej 4 dl
víz 1 dl
1 tk
vaj 5 dkg
sajt 15 dkg