Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-vajas kenyér Évi néni konyhájából

Sajtos-vajas kenyér Évi néni konyhájából
Sajtos-vajas kenyér Évi néni konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kenyeret már elkészítettem, majdnem így, bár az eredeti receptet Fahéjnál olvastam, és beleszerettem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros langyos tejen felfuttatjuk, kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Hozzáadjuk a fele felolvasztott vajat, a joghurtot, 10 dkg sajtot reszelve, az öregtésztát, a lisztet és a sót, és rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  2. Egy óra kelesztés után kinyújtjuk kb. 30x60 cm-esre, a vaj másik felével meglocsoljuk, ráreszeljük a 10 dkg sajtot, és felszabjuk 10x10 cm-es kockákra.
  3. Tortaformába lazán beletesszük virágszerűen elrendezve. Tetejére is szórunk egy kis sajtot.
  4. Fél órát kelesztjük, majd megsütjük.
  5. Rácson hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 600
elküldve: 1
receptkönyvben: 126
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehér kenyér sajttal, joghurtos kenyér, fehér kenyér

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Péter.Bella.
Bella / Péter.Bella. Mon, 2013-04-22 12:55

Üdvözlöm kedves Éva! Nagyszerűen néz ki ez a kenyérke!! Biztosan meg fogom sütni. Köszönöm a receptet!!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-04-22 19:17

Kedves Bella!

Köszönöm a választását. Remélem a valóságban is elnyeri tetszését az a finom kis kenyérke. Üdvözlettel: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-03-22 10:55

Kovász: 50 dkg lisztből, 3 dl vízből, 1 ek olajból, 1 tk cukorból, 1 dkg élesztőből, 1 kk sóból készítek egy kenyértésztát, amit túlkelesztek (értsd: megkelesztem és ott hagyom punnyadni fél napot), majd újra összegyúrom, elosztom 3 részre, folpackba csavarva hűtőbe teszem, és ha kenyeret sütök, akkor egy adagot adok hozzá ebből az "öregtésztából". Ennek az az előnye, hogy szebben kel a kenyér, és ami a lényeg, kevesebb élesztőt kell használnom. Üdv: Évi néni

csato
csato Wed, 2012-03-21 19:19

Atyám,hogy ez milyen gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!Meg kell csinálnom!üdv Csato

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-03-21 21:50

Kedves Csato!
És milyen egyszerű. Nem kell csinizni, mert majd szépen összekel. Nagyon köszönöm a dicséretet, de én is némi változtatással kiváló társunktól, Fahéjtól oroztam a receptet. Tudasd légy szíves, hogyan sikerült. Üdv: Évi néni

646
öregtészta 25 dkg
kenyérliszt BL80 45 dkg
sajt 20 dkg
vaj 10 dkg
tej 2 dl
joghurt 2 dl
cukor 1 teáskanál
1 tk
friss élesztő 1 dkg