Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-vajas kifli 2.

Sajtos-vajas kifli 2.
Sajtos-vajas kifli 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem a munkahelyén evett ilyen finom kiflit, az egyik munkatársa vitte be névnap alkalmából, és tőle kérte el a receptet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, és 10 egyenlő részre osztjuk.
  2. A 10 darabból gombócokat formálunk, majd 15 percig hagyjuk állni.
  3. Mindet tányér nagyságúra nyújtjuk.
  4. A kockamargarint és a sót kikeverjük, és 5 darabot megkenünk vele, a másik ötöt rátesszük a tetejükre.
  5. Összenyomkodjuk kissé, és ha nagyobb kifliket szeretnénk, akkor 8 cikkre, ha kisebbeket, akkor 16 cikkre vágjuk.
  6. Feltekerjük a kifliket, megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal a tetejüket, majd megsütjük őket előmelegített sütőben.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 861
elküldve: 6
receptkönyvben: 404
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós kifli, sajtos kifli, vajjal töltött kifli, vajas-sajtos kifli

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gwiny77
gwiny77 Thu, 2013-07-04 22:09

ÁÁÁÁÁÁÁ Isteeeeeni:)Többször megcsináltam már, és náluk nagyon nagy kedvenc lett.Köszi a szuper receptet!!!!!!!

kovácsné évi
kovácsné évi Mon, 2012-08-13 21:19

Szia Ági!

Nagyon rég óta ismerem ezt a receptet, és imádom sütni. Ha egy tippet elfogadsz, próbáld ki úgy, hogy a sós margarinra teszel reszelt sajtot, vagy apró sonkakockákat, vagy magokat és úgy rakod rá a másik tésztát és csinálsz belőle kiflit.
Üdv. Évi

Banini
Banini Wed, 2012-04-11 16:41

Koszi az elozo valaszt Ági! Mindenkeppen megcsinálom majd,konnyu ropogosnak néz ki.

Banini
Banini Wed, 2012-04-11 15:05

Szia Ági! ha jol ertelmezem akkor 5 egymasra rakott tanyer nagysagu tesztat kapunk,es az egymasra rakott kinyujtott teszta lapokat vagjuk fel 16 cikkre?

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Wed, 2012-04-11 15:26

Szia! Igen, a 10 db kinyújtott tésztából 5 összerakott lesz, amit egyenként felvágunk 16-16 cikkre. Ha nagyobb kifliket szeretnél, akkor csak 8 db-ba vágd! Üdv: Ági

nad
Nagy Ádám Zs. / nad Sat, 2010-12-04 15:19

  Ez nagyszerű! :D Ma megcsináltam és mindenkinek ízlik.Bár a tésztám kicsit vastag lett de fini lett. Köszönöm a receptet. :)

zsoka1
zsoka1 Tue, 2010-09-28 14:46

Én megcsináltam már 4-szer.Isteni.Ma úgy fogom kipróbálni,hogy a margarinba cukrot és kakaót teszek,a tetejéről elhagyom a sajtott.Szerintem így is finom lesz.

zsoka1
zsoka1 Tue, 2010-09-28 16:24

Na megcsináltam így is.
Amikor nyújtottam maszatos-kakaós-lett a tészta,de mikor lekentem tojással akkor jól megszórtam durvára vágott dióval és kristálycukorral.
Látvány csodálatos,íz mint a kakaós kalács.
De ezt gondoltam,hisz a kakaós vaj beleolvad.
Sok kicsi kakaós kalács :-)
Amikor harapom Isteni a pörkölt dió a tetején.

Térenné
Térenné Fri, 2010-09-10 11:32

Nagyon csábítóan néz ki ! Ki fogom próbálni , különben is szereti a családom a sós süteményeket " IS "!!!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2010-09-09 12:34

Kedves Eszter! Csak bátorítani tudlak, mert lehet első ránézésre kicsit talán bonyolultnak hat, v agy nem is tudom; de megéri vele "pepecselni" kicsit. Mi csináltunk köménymagosat is, az is fini lett!

Csajok! egy tipp még mellé, mert én is majdnem megjártam. :) Amikor a golyókat nyújtjátok kifele, még ha nagyon ragad is, ne nagyon lisztezzetek alá, mert akkor meg nagyon csúszkál a tészta a liszten, és lehetetlen kinyújtani szépen. Üdv: Ági

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-09-09 12:31

Tulajdonképpen ez a legegyszerűbb elkészítése a croissantnak, a hajtogatás helyett. Nem hajtogatsz, hanem a már kész lapokat kened meg vajjal és rakod egymásra. Óriási!!!
Ki fogom próbálni.
Az lehetne a cím: croissant egyszerűbben.
Nagyon tetszik a recept Ági!
Ki fogom próbálni!
Eszter

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2010-09-09 12:27

Örülök, hogy tetszenek a kis kiflik nektek! Higgyétek el, ízre is isteni! Még ki sem hűl egy tepsinyi adag, de mire kisülne a következő az előző már rég elfogyott.... :D Üdv: Ági

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-09-09 11:36

Szia Ágnes!
Nagyon szépek a kis kiflik, biztos, hogy kipróbálom a receptedet. Szép napot! Edit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-09-09 11:30

De guszták!Köszi-próba lesz belőle, jönnek az ünnepi alkalmak sorra, úgyhogy bevethető lesz.Éva-Anyóca

1499
finomliszt 70 dkg
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 1 dl
élesztő 5 dkg
joghurt 5 dl
1 ek
margarin 25 dkg
tojás 1 db
trappista sajt 10 dkg