Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos virslivel töltött kiflik

Sajtos virslivel töltött kiflik
Sajtos virslivel töltött kiflik
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjemnek kedveskedtem ezzel a finomsággal. Puha, omlós a tésztája. Mustárral, ketchuppal, majonézzel kínálhatjuk. 32 db kiflike lett ebből az adagból.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.
  5. A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk. (Én harmadoltam őket.)
  6. A háromszög tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Lekenjük a tojások sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
  8. A sütőt előmelegítjük, addig még kelnek a kiflik. 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
  9. A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel, és konyharuhával letakarva kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 91 285
elküldve: 35
receptkönyvben: 844
elkészítve: 51/59
Facebookon megjelent: 3

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

virslis kiflik, töltött kiflik, sajtos virslis kiflik

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Realbilingv
Realbilingv Tue, 2017-07-11 10:19

Sziasztok! Ezt a kiflit csak frissen jo fogyasztani vagy masnap is eheto?

landimaria56
landimaria56 Sat, 2016-03-05 18:20

Nagyon finom, én Tönköly búza lisztel és Eritrit édesítővel csináltam mert cukor beteg vagyok és így is nagyon finom .és nem megy fel tőle a cukor ja és laktózmentes tejet használtam az élesztő felfuttatásához is! Próbáljátok ki! Én nem tettem rá szezám magot! Jó étvágyat hozzá!

firstlady
firstlady Sat, 2016-12-31 09:25

Jaj, de örülök a hozzászólásodnak! Ezeket a gyönyörű sütiket - és a hozzávalókat - nézve azon töprengtem, vajon kivitelezhető lenne-e valamilyen "cukorbarát" liszttel. Ritkán sikerül finom, könnyű tésztát készíteni a tönköly, graham vagy teljes kiőrlésű lisztekből, annyira másképp viselkednek, mint a megszokott fehér lisztek. Legtöbbször csak második nekifutásra sikerül. Akkor most neki is állok, a bejegyzésedtől felbátorodva. :)

firstlady
firstlady Sat, 2016-12-31 09:27

Majd' elfelejtettem: Andi80-nak is köszönöm a receptet, a fő érdem mégis csak az övé. :)

mermaid25
mermaid25 Sun, 2015-07-26 15:31

Nagyon-nagyon finom, a tésztája olyan hihetetlenül puha, alig bírtam abbahagyni az evést :) Én kolbásszal készítettem virsli helyett, fenséges!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-03-25 15:23

A gyors hozzászólás második része, mert megnyomtam a gombot:

szóval hiányoznak azok a jó kis eszmecserék, barátságos hangvételű segítő szándékú levelek egymásnak... de ami kési,, nem múlik. :)
Most dolguk van, amint érkeznek, és lehet eltelik hosszabb idő is, újra lesz idejük, kedvük, lehetőségük, és főznek-sütnek és felteszik, és ezeket mind-mind várjuk. :D
Én is volt, hogy több hétig nem voltam fenn, nem raktam fel semmit...csak néha szétnéztem, mert nem volt időm, kedvem, lehetőségem másra... ez van...el kell fogadni...:)

Úgy gondolom, az oldal jó, azért vagyunk itt!!! , :D -csak a régi "motorosok", most nem úgy érnek rá... mint rég, az újakat, meg nem igazán ismerjük, és nehéz úgy megszólítani őket... :)
Nagyon jó kis csapat állt itt össze!! :D
Én így gondolom....: a felsorolásból ne hagyjam ki Bogi :O-t , vagy Évi nénit sem, de igazán hiányoznak Mrs. Smithék, és még sokan mások!!..:D
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-03-25 15:16

A régi motorosok, hogy így írjam le azokat, akik több éve, vagy mint én, négy éve vagyunk fenn, és próbálkozunk recepteket felrakni, azért nem mindig vagyunk egyforma helyzetben.
Egyrészt sok az új hobby szakács, aki felteszi ételeit, sütijeit.
Másrészt, a régiek sokakról tudok, persze nem mindent, nem is a célja ennek az oldalnak, de vagy munkahelyi, vagy családi, vagy bármi más okok miatt, nem ér rá feltenni receptet, vagy szétnézni, és hozzá is szólni,.... sokan vannak, akiket én is valóban, ki kell mondani, hónapok óta nem láttam...... de ez nem baj, szerencsére oldala mindenkinek megmarad, és a receptjei is... :D
Amiket én mostanság főzök, nem is igen érdemlik meg, hogy feltegyem, amik felkerültek mostanság, az mind év végi és év közvetlen elején készültek, most kifogyott a muníció...ötlet, alapanyag,....esetleg idő, kedv...mind-mind befolyásoló.
A régiek, akikkel nagyon fantasztikus beszélgetéseket folytattam, amikor ide felkerültem, mostanság, alig vannak fenn, kivéve: Olaszné Anci, csikipi, witch, mostanában látom újra Gelevát, és nagyon kedves újak vannak, mint : ( Vcsuka) azaz Veronika, vagy Torma. :D
Én nekik is nagoyn örülök, és több nevet nem is írok, senkit megsérteni nem szeretnék... de tény, hogy sok régi hiányzik, sok új érkezett, és a régi barátságos

csato
csato Tue, 2013-03-19 14:23

Kedves NoSalty Szerkesztősége!
Én meg változatlanul azt gondolom,hogy ez ciki.Nem sértegetni akartam mert alapvetően imádom az oldalt csak egyszerűen ilyenekre figyelni kell.Valamint megsértődni sem kell remélem ez nem történt meg.Mert ez nem ízlések és pofonok kérdése hanem a napi ajánlat az napi.Szerintem!
És hát azt hiszem abban is igazam van,hogy megszűnt vagy félig meg a hozzászólás.Ez is jelez valamit. Régiek alig.Kár.További jó munkát.Nem bántani akartam de.........üdv Csató

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-03-19 03:14

Kedves "Kelt Tészta Királynõ", gratulálok az újabb szuper jó receptedhez, a kitûnõ eredményhez és a hasonlóan szuper fotóhoz!!! Ilyennel nekem is kedveskedhetne valaki ;) szerencsés kis családod van; csak így tovább, minden jót, Torma :)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-03-22 16:28

Kedves Torma,
Ezen akkorát nevettem, igazán kedves, de ez azért túlzás :-)
Igyekszem. Igaz, hogy eléggé maximalista vagyok, de mindent nagy lelkesedéssel készítek és ha még ízlik és elfogy, akkor vagyok a legboldogabb.
Köszönöm szépen. :-)
Nagyon szép hétvégét kívánok és jó készülődést az ünnepre!
Andi

csato
csato Mon, 2013-03-18 18:13

Bocsánat Andi 80,de nem találtam meg kinek írhatnám meg amit gondolok.Tehát most a recepted alatt írom meg.Egyszerűen kedves NoSalty igénytelen munka,h egy ajánlatot nem tudtok frissíteni.Öt-hat napig van fent u.a.Azért ez egy naponta frissülni akaró oldalon gáz.És hónapok óta így van.Amúgy is egyre gyengébb a dolog.És nem hiszem,h csak én gondolom így.Már hozzászólások sincsenek!És el is tűntek a régiek.Mind szinte.Azt gondolom ha csinálok egy oldalt erre figyelni kéne.Biztos nem hízelgő de ez gyenge muzsika lett.És ezt nagyon sajnálom!

petra
Petra / petra Mon, 2013-03-18 22:22

Kedves Csato,
Ahogy Andrea is írja, az info@nosalty.hu vagy az alábbi linken található (http://www.nosalty.hu/impresszum) jó néhány email valamelyikén bármikor tud nekünk írni.
Köszönjük az észrevételét, úgy gondolom, hogy a naponta megjelenő 30-40 új recepttel, napi 1-2 új praktikával, és 7 témában folyamatosan frissülő cikkeinkkel bőven kimerítjük a "naponta frissülni akarás" fogalmát. De ahogy mondják, ízlések és pofonok:-).
Üdvözlettel,
S. Pápa Petra

582
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 3 dl
cukor 1 teáskanál
margarin 5 dkg
2 tk
virsli 350 g
tojássárgája 2 db
szezámmag 2 teáskanál
tej 2 ek