Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-zöldséges rakottas

Sajtos-zöldséges rakottas
Sajtos-zöldséges rakottas
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az ilyen zöldséges rakott ételeket, mert nem sok kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Olajon a felkockázott hagymát megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és öntünk rá 2 dl vizet, majd készre főzzük.
  3. Tömlős sajtot a tejföllel simára keverjük, zúzott fokhagymát belekeverjük.
  4. Közepes tepsit olajjal kikenjük, zöldségeket elterítjük az alján, rátesszük a pörköltet, meglocsoljuk a tejfölös öntettel, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 002
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott hús zöldségekkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

698
karfiol 1 közepes db
brokkoli 1 közepes db
tömlős krémsajt 30 dkg
tejföl 2.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
sajt 10 dkg
víz 2 dl