Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtszószos halfilé baconös hasselback burgonyával

Sajtszószos halfilé baconös hasselback burgonyával
Sajtszószos halfilé baconös hasselback burgonyával
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom, baconnel tűzdelt hasselback burgonya nagyszerű kísérője a ropogósra sült halrudaknak.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat két fakanál közé helyezve bevagdossuk, majd negyed órára sós vízbe áztatjuk.
  2. Az olívaolajba reszeljük a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, és az egészet összekeverjük.
  3. Leitatjuk a vizet a bevagdosott burgonyákról, és olajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A résekbe vékonyra szelt baconcsíkokat teszünk (nem kell mindegyikbe), majd megkenjük a petrezselymes-fokhagymás olajjal.
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, újra megkenjük az olívaolajjal, és még 5-10 percre visszatesszük pirulni.
  5. Közben a sajtszósszal töltött halrudakat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és a burgonya mellé rakjuk 15 percre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 736
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tűzdelt krumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

766
burgonya 4 db
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
bacon 10 dkg
parmezán sajt 30 g
halrudacska 220 g