Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal-brokkolival töltött karaj

Sajttal-brokkolival töltött karaj
Sajttal-brokkolival töltött karaj
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom a napközi menzáján sokszor kapott ebédre mirelit sajtos-brokkolis pipiropogóst. Neki találtam ki ezt a receptet, mikor a kertünkben szép brokkolik nőttek. Azóta a család egyik kedvence.
Többet szoktam előre betölteni, és lefagyasztom. Így, ha szükséges, csak gyorsan sütni kell.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebédre vagy vacsorára, akár ünnepi alkalmakra is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertékarajt szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk. Lehetőleg nagy, nyitott szeleteket vágjuk.
  2. A hússzeleteket besózzuk.
  3. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben pár percig főzzük.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. A hússzeleteket meghintjük borssal, majd minden szeletre teszünk egy rózsa brokkolit, és annyi reszelt sajtot, hogy össze tudjuk hajtani.
  6. Elkészítjük a panírt. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, kicsi sóval.
  7. Előbb lisztbe, majd a tejfölös tojásba, ésvégül morzsába forgatjuk a megtöltött húsokat.
  8. Óvatosan bánjunk vele, és kétszer tegyük a tojásba.
  9. Az olajat megforrósítjuk, és pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne sűljön gyorsan, mert a közepe akkor nem sül át.
  10. Forrón kétfelé vágva, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 964
elküldve: 2
receptkönyvben: 472
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karaj sajttal és brokkolival töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rőtike
rőtike Fri, 2012-03-02 20:16

Szia, nagyon jól hangzik a recept, el is mentettem. Fagyasztáshoz bepanírozod őket, vagy anélkül hagyod és majd sütés előtt panírozod? Köszi, Kinga

biiankaa
biiankaa Fri, 2012-01-27 18:51

Csirkemell volt itthon, isteni lett!! (a bundáját nem így készítettem) köszi az ötletet

2297
sertés rövidkaraj 1 kg
trappista sajt 30 dkg
brokkoli 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 5 db
tejföl 150 g
zsemlemorzsa 0.5 kg
napraforgó olaj 5 dl