Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal-kolbásszal töltött lángos

Sajttal-kolbásszal töltött lángos
Sajttal-kolbásszal töltött lángos
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár királya, a strandok kedvence a lángos!
Mi most fordítottunk rajta egyet, és megtöltöttük sajttal és kolbásszal!
Tejfölből a legnagyobbat vegyétek hozzá! ;)

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tej és a cukor segítségével felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a sót és az élesztős tejet, majd egy kis vizet. Összedolgozzuk.
  3. Letakarjuk, és egy órán át kelesztjük.
  4. Egy kevés olajjal megkenjük a kezeinket, és a megkelt tésztából ököl méretű gombócokat csippantunk. Kilapítjuk, a közepére tesszük a sajtot és a felkockázott kolbászt, félbehajtjuk, majd a széleit összenyomkodjuk.
  5. Egy lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk, majd óvatosan ráhelyezzük a félbehajtott lángosokat. Mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Egy papírtörlővel felitatjuk a felesleges olajat.
  6. Sok-sok tejföllel tálaljuk!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 098
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
986 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos lángos, töltött lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1078
tej 1 dl
porcukor 1 teáskanál
friss élesztő 25 g
finomliszt 30 dkg
1 teáskanál
víz 1 dl
trappista sajt 20 dkg
kolbász 20 dkg
tejföl 300 g