Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal-sonkával töltött fasírt

Sajttal-sonkával töltött fasírt
Sajttal-sonkával töltött fasírt
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyben sült fasírtot akartam készíteni, de a tojásos variációt nem nagyon kedvelem. Ezért kicsit újítottam. Nagyon finom lett!

Kicsit hagyjuk hűlni, mert sokkal könnyebben lehet szeletelni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Krumplipürével, de hidegen egy szelet kenyérrel is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk.
  2. A húst, és a zúzott fokhagymát alaposan összekeverjük, utána hozzáadjuk a jól kicsavart zsemlét.
  3. Sóval, borssal és pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük, és hozzáütjök a két tojást, ezzel is jól átdolgozzuk.
  4. Nyújtódeszkán kiterítünk folpack-kot, és ezen eloszlatjuk a húsos masszát.
  5. A hús tetejére fektetjük a sonkaszeleteket, és a sonkára pedig szeletelt sajtot.
  6. A fólia segítségével feltekerjük az egészet (mintha keksztekercset csinálnánk), és óvatosan egy kiolajozott tepsibe tesszük.
  7. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben lefedve, kb. 1 órát sütjük, utána visszatesszük, amíg megpirul szépen a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 607
elküldve: 4
receptkönyvben: 194
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egyben sült sonkás fasírt, sajtos-sonkás vagdalt egyben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adrien
Adrien Sat, 2011-11-19 18:11

Szia!
A recept szimpatikus, én is szoktam hasonlóan töltött-göngyölt fasírtot csinálni. A töltelék variációinak csak a képzelet, illetve a hűtő tartalma szokott határt szabni.
Egy észrevétel: a tojásokat kétszer adod hozzá. A 2. és a 3. pontban is. :))

Jucci
Jucci / Jucci Sun, 2011-11-20 10:31

Szia!
Én is szeretem az ilyen recepteket,mert számtalan módon lehet variálni.
Szoktam úgy is csinálni,hogy simám felkockázom a sonkát sajtot és belekeverem a fasírtba,és úgy sütöm meg.Az is nagyon finom!
Köszönöm az észrevételt,már javítottam is!
Üdv.:Jucci

461
darált sertéshús 80 dkg
zsemle 3 db
tojás 2 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csirkemell sonka 12 dkg
sajt 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek