Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal sonkával töltött lángos

Sajttal sonkával töltött lángos
Sajttal sonkával töltött lángos
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, mikor a lángosba harapva ilyen finom ízeket érzünk. Tejföllel elszoktunk keverni erős paprikát, és ezt tesszük rá szósznak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen főzelék tavaszi finomfőzelék, kelkáposzta főzelék vagy tökfőzelék mellé nagyon laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lángostésztát alaposan kidagasztjuk a hozzávalókból.
  2. Lisztezzük az alját, a tetejét.
  3. Kb. 1 órát langyos helyen kelesszük.
  4. Majd lisztezett deszkán kocka vagy téglalap alakokat vágva beleteszünk kis sajtot és vékonyra vágott sonkát. A széleit jól összenyomkodjuk.
  5. Mikor az olaj meleg, kisütjük a tésztát. Ne nagy lángon, mert nem sül át a lángos.
  6. Papírszalvétára / törlőre szedjük.
  7. Tejföllel vagy  tejföllel elkevert erős paprikával tálaljuk.(Megtaláljátok a receptjét nálam.) Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 23 872
elküldve: 7
receptkönyvben: 267
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
maradék ételből: maradék húsból
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos füstölt hússal, sajttal töltött lángos, sajtos-sonkás lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mkata
M.Kata / mkata Thu, 2012-04-19 14:36

Hmmm, ez isteni lehet! Sok évvel ezelőtt volt egy kiskocsma Zuglóban, ahol isteni tarjás lángost lehetett kapni. A tésztájába bele volt keverve a füstölt tarja. Azóta sem ettem olyan fincsit. De ezt most kipróbálom. Egyet újítok rajta, a tejfölbe zúzott fokhagymát teszek majd (úgy szoktam a lángoshoz), rontani nem fog rajta szerintem :) Köszi a receptet!

1753
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
élesztő 1 dkg
1 kk
tejföl 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
tej 2 dl
sajt 20 dkg
gépsonka 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl