Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek

Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek
Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombaton állatkertbe vittük a gyerekeket, és előtte csütörtök este azon gondolkodtam, hogy mi legyen a harapnivaló, hisz meleg is van, könnyen szállítható is legyen. Pénteken megsütöttem ezt a péksütit. Szépen zacskóba tettem, és szombaton olyan puha volt, mintha épp akkor sült volna ki. A gyerekek is szívesen eszegették. Biztosan fogom még készíteni, lehet épp pizzásan vagy szalámival töltve, de következő alkalommal 10 helyett 12 db-ra fogom vágni, mert óriásiak lettek és olyan laktatóak, hogy egy felnőtt is alig bírt megenni egyet, nemhogy egy gyerek.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 púpos tk cukor
  • 3 kk só
  • 1 dl olaj
  • 4 ek tejföl
  • 2 tojás
  • 3 közepes méretű krumpli (kb. 20 dkg)

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Egy krumplitörővel pépesre törjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.
  4. Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumplidarabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.
  5. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk. Gombócokat formálunk, és egyenként ovális alakúra nyújtjuk.
  7. A keskenyebb oldaláról feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  8. Egy éles, lisztbe mártott késsel a tetejét hosszában bevágjuk.
  9. Érdemes kevesebb baguettet tenni egy tepsibe, mert terülnek. Hagyjuk még 30 percet kelni.
  10. A fokhagymát megtisztítjuk, a tejfölbe zúzzuk, sózzuk, és összekeverjük. A sajtot lereszeljük.
  11. A tészták oldalát (azt a részt, ahová nem teszünk tejfölt) lekenjük egy egész, felvert tojással.
  12. A tejfölt a baguettek vágásába kanalazzuk, és szépen elkenjük. Bőven befedjük a reszelt sajttal.
  13. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 636
elküldve: 3
receptkönyvben: 242
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sajtos bagettek, fokhagymás-sajtos bagett, sajtos-tejfölös bagettek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!