Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal szórt kenyér

Sajttal szórt kenyér
Sajttal szórt kenyér
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a házi kenyeret, és a modern sütők újra lehetőséget adnak a házi kenyér elkészítéséhez.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Bármihez. Ízlés szerint lehet sajtot, tejfölt, tojást, olivát, magvakat, diót, stb... a tetejére szórni, kenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és vizet. Megkelesztjük.
  3. Amikor megkelt, olajos kézzel formázzuk kenyér, zsömle, kifli, bagett formára. Pl: Kicsit kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, felgöngyöljük, sütőpapírra rakjuk és megszórjuk sajttal. (A képen ez látható.)
  4. 30 percig 180 fokon sütjük. Alul-felül sütés légkeveréssel a legideálisabb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 440
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Galenett

Mióta szakács: 2012.09.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

különleges kenyér, sajtos bagett, sajtos kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

galenett
Galenett / galenett Wed, 2012-11-21 14:13

Nem dagasztom, csak összegyúrom és megkelesztem. Amikor megkelt már formázom is. Én olajos kézzel szoktam formázni, de lehet lisztezett deszkán is. Csak lecsípem a megkelt tésztából a cipónak, zsömlének valót. A kenyeret úgy készítem, hogy kb. a tészta felét elveszem, kilapogatom olajos kézzel (lisztezett deszkán nyújtani is lehet) megkenem tejföllel, megszórom sajttal, összetekerem és kenyérformát csinálok belőle. Amikor megsül belül is sajtos lesz a kenyér. :) Nem kötelező így sajttal tölteni. Ha nincs itthon sajt, akkor csak a tésztából simán cipót csinálok és tojássárgájával kenem meg. Ez egy nagyon kreatív recept. Az alap tésztát sok mindennel (magvak, tejföl, sajt, olíva, stb...) lehet keverni. Nekem a régi hagyományos sütőmben soha nem sikerült ilyen szépre a kenyér, pedig tettem alá vizet is, de az elektromos légkeveréses sütő csodákra képes. Ha van még kérdés, örömmel várom. Üdvözlettel, Galen

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-11-21 10:11

Ez akkor dagasztas nelkuli kenyer? Nekem nem teljesen vilagos a folyamat.....szoval ha jol ertem: osszegyurjuk, formazzuk, kinyujtjuk, kenjuk-szorjuk, felsodorjuk es ujra formazzuk.....igy belul a kenyerben is van sajt es tejfol? Es a masik, hogy miert a modern sutok adjak a lehetoseget a hazikenyer suteshez? azert nem kell dagasztani mert holegkevereses sutoben kell ezt sutni?
Bocsass meg a sok kerdojelert, de sehogy sem ertem, ha egy kicsit bovebben leirnad !?
Udv. Veronika

692
finomliszt 60 dkg
élesztő 50 g
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
1 kk
víz 2 dl
sajt 10 dkg
tejföl 3 ek