Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal szórt mini bagett

Sajttal szórt mini bagett
Sajttal szórt mini bagett
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Buli ötödik fogása. A pék is megirigyelhetett volna, annyi félét sütöttem. Megjegyzem, igen szívesen csináltam. Szerintem csodálatos a kenyérsütés, és nincs két egyforma kenyér.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és fefuttatjuk.
  2. Kenyérsütőbe alulra tesszük az élesztős tejet, rá a joghurtot, olvasztott vajat, öregtésztát, majd a szilárdak következnek, mint a liszt, só, medvehagyma. Dagasztó programon gyúrjuk- kelesztjük (1,5 óra).
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 12 részre osztjuk, hosszúkás hengereket formázunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól távol, tetejét megkenjük tojással, bevagdaljuk, megszórjuk reszelt sajttal, 10-15 percet újra kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 340
elküldve: 0
receptkönyvben: 152
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

vajas bagett, mini bagett, sajtos bagett

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dr Szirovicza Éva
Dr Szirovicza Éva Mon, 2012-06-11 20:23

Kedves Éva! Köszönöm a választ és igazán csak gratulálni tudok minden receptedhez, mert valamennyi remekmű. Érthető és pontos követéssel a siker sohasem marad el. Üdv.: Sz. Éva

szilvakompot79
szilvakompotka / szilvakompot79 Mon, 2012-06-11 14:28

Kedves Évi néni,
Kérdésem az ,hogy mi az az öregtészta, és hogy csinálod???
Én még nem csináltam kovászt, szóval ebben nincs rutinom.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-11 19:12

Kedves Szilvakompót79!

Az öregtésztát én is Limarától vettem át, és azóta nem sütök kenyeret nélküle, mert így jóval kevesebb élesztő használatára van szükség. Tehát:
- 50 dkg BL-80 kenyérliszt
- 3 dl langyos víz
- 1 teáskanál méz/ vagy cukor
1 csipet só
Ezt kenyérdagasztóban összekeverem, ott hagyom állni, majd újra átdagasztom, 3 felé veszem és 1-1 adagot használok kenyérsütéshez (25-30 dkg-os adagok). Hűtőben 8-10 napig folpackban eláll.
Szép napot!Üdv: Évi néni

Dr Szirovicza Éva
Dr Szirovicza Éva Sun, 2012-05-20 09:23

Kedves Évi néni!
A recept első pontja szerint belemorzsoljuk a tejbe az élesztőt. Mennyit? A hozzávalók felsorolásából kimaradt, ahogy a medvehagyma is, de a készítés menetében megjelent. Szép hétvégét! Sz. Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-11 19:07

Kedves Dr. Szirovicza Éva!

Köszönöm az észrevételt. Elnézést, hogy csak most válaszolok, de valahogy kimaradt, hogy megnézzem az üzeneteket. Még egyszer hálás köszönet a jelzésért, korrigáltam. Szép napot! Üdv: Vass Éva

563
öregtészta 20 dkg
kenyérliszt BL80 50 dkg
tej 1 dl
friss élesztő 1 dkg
joghurt 2 dl
vaj 5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 ek
medvehagyma 3 dkg
ementáli sajt 10 dkg
tojás 2 db