Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött baconbe tekert rántott virsli

Sajttal töltött baconbe tekert rántott virsli
Sajttal töltött baconbe tekert rántott virsli
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós és ízletes így együtt..... nincs story..... szeretjük, elkészítettem, a tojássalátát, ahogyan mi szeretjük...... tudom, nem ez a "hivatalos" :) ....... de én így készítem, mert így szeretjük, mint írtam, s tényleg finom! :)

hozzávalók / 6 adag

Rántott virsli

Majonézes tojássaláta

ajánlat

Istenien finom akár reggelire, ebédet is kiválthatja, vacsorára, akár vendégvárónak is kiváló lehet!

Ez a tojássaláta más húsokhoz is, hidegtálakhoz, pirítósra is kiválóan alkalmas - attól függetlenül, hogy tudom, nem ez a hivatalos verzió, de mi így szeretjük, s tényleg finom!

Érdemes a tojássalátát elkészíteni előző este, hogy áthűljön, s az ízek jól összeérjenek, de azonnal fogyasztva is kiváló!

Hűtőben tárolva mindkettő 2-3 napig eláll, nem kell félni a tojásoktól, semmi bajuk nem lesz, ha frissek voltak készítés előtt.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

Rántott virsli

  1. A virslit megszabadítjuk a "burkolatától" (erre a célra nem jó a juhbeles), középen bevágjuk úgy, hogy ügyelünk arra, nehogy kettévágjuk, s a széleitől picit beljebb kezdjük a bemetszést.
  2. Mindegyikbe helyezünk 1-1 sajthasábot, majd mindegyiket betekerjük 1-1 szelet bacon szalonnával - lehetőleg fedjék be a sajtos részt, így nem "szökik meg" a sajt! :)
  3. Végül bepanírozzuk őket a szokásos módon - liszt, tojás (tegyünk bele sót), prézli -, majd bő, közepesen forró olajban süssük ki.

Majonézes tojássaláta

  1. Először főzzük meg a tojásokat (én felteszek forrni fizet, teszek bele pici sót, hogy könnyebb legyen majd a hámozásuk, s forráskor leveszem takarékra a lángot, ekkor kanállal fokozatosan merítve a forró vízbe rakom bele őket, újra felveszem a lángot, s közepesen lobogva főzöm, újra forrástól számítva 8-10 percig), öntsük le róla a forró vizet, majd engedjük fel hideg vízzel, hagyjuk benne kihűlni.... Ha kell, cseréljünk rajta többször vizet.
  2. Amíg fő és hűl a tojás, a hagymákat félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük abba a zárható (jénai) tálba, amiben tárolni fogjuk.
  3. Sózzuk meg, hagyjuk állni kb. fél órát, majd szórjuk meg őrölt borssal, öntsük rá a tejfölt, tegyük bele a mustárt, cukrot, a citrom levét, s jól keverjük el az egészet.
  4. A kihűlt tojásokat "hámozzuk meg", mossuk le, majd mindegyiket negyedekbe vágva kockázzuk fel, adjuk a tejfölös "mártáshoz", s óvatosan, de alaposan keverjük őket össze.
  5. A kész virslit ezzel a majonézes, hagymás tojássalátával tálaljuk. Díszíthetjük a képen látható módon.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 401
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Sajttal töltött baconba tekert, rántott virsli + majonézes tojássaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1716
sertés virsli 50 dkg
bacon 12 szelet
trappista sajt 30 dkg
finomliszt 1 bögre
tojás 6 db
zsemlemorzsa 1 bögre
6 csipet
napraforgó olaj 5 dl
vöröshagyma 2 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 330 g
citromlé 1 citromból nyert
mustár 1 ek
cukor 1 ek
főtt tojás 12 db