Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve

Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve
Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tulajdonképpen két saját receptemet házasítottam össze. Jó ötletnek bizonyult.

hozzávalók / 3 adag

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

ajánlat

Friss fejessaláta nagyon jól illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Gnocchi

  1. A héjában megfőtt krumplit lehámozzuk, áttörjük, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
  2. Ca. 0.5 cm vastagságúra kinyújtjuk lisztezett deszkán. 4 cm-es négyzetekre felvágjuk, és mindegyik négyzet közepére teszünk egy megfelelő méretű db kecskesajtot.
  3. A négy csücsköt összefogjuk, és kézzel gombócot formálunk belőlük.
  4. 2 liter felforralt sós vízben, lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal tálba szedjük.

Gombás bolognai szósz

  1. A megtisztított zöldségeket aprítjuk (hagyma, paprika, fokhagyma apróra kockázva, gomba szeletelve), és a felhevített olívaolajon az egészet addig pirítjuk, míg a gomba leve félig elfőtt.
  2. Hozzáadjuk a húst és a fokhagymát, állandó kevergetés közben. A hús fehéredéséig pirítjuk az egészet. Ha szükséges, pici vizet adhatunk alá.
  3. Félrehúzzuk a lábast és beleszórjuk a pirospaprikát, az ételízesítőt, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  4. Felöntjük 4 dl vízzel úgy, hogy éppen ellepje a húsos keveréket. Tetejére karikázzuk a friss paradicsomot. Közepes hőmérsékleten készre főzzük.

Sütés

  1. A szósz 2/3-t beleöntjük egy ízlés szerinti tűzálló tálba, megszórjuk reszelt sajttal.
  2. Ennek tetejére szépen elosztjuk a gombócokat, erre is szórunk a sajtból. A maradék szószt rákanalazzuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  3. Mikor a gombócok teteje zsemleszínűre megpirult, rászórjuk a maradék sajtot olvadásig.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 165
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gnocchi, sajtos gnocchi, gnocchi gombás bolognai szószban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1044
burgonya 1 kg
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
kecskesajt 10 dkg
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
gomba 6 közepes db
paprika 0.5 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsom 1 nagy db
sűrített paradicsom 2 ek
ételízesítő 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl
parmezán sajt 5 dkg