Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött húsgolyók

Sajttal töltött húsgolyók
Sajttal töltött húsgolyók
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

On-line találtam ezt a receptet, miközben próbáltam valami egészséges kaja után nézni erre a 90-napos diétára. Nem tudom pontosan, hogy mennyire illik bele, de hús meg sajt és egy kis salátával szerintem nem lehet kifogás az ellen, hogy ez beillik a fehérje napba. 

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A kalóriaszámot lehetne még csökkenteni, ha marha és disznó helyett az ember mondjuk darált pulykahússal készíti el. Én nem találtam, úgyhogy maradt ez. A sajtokat is lehet variálni ízlés szerint, cheddar, trappista, edami, amelyiket a legjobban szereti a család. 

Nekem ebből a mennyiségből nagyjából 20 darab jött ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésnek fogjuk az aprítógépet, és ledaráljuk a zabpelyhet. (Én ezt használtam most kenyérmorzsa helyett, de nyugodtan lehet helyettesíteni azzal is, ha valakinek nem akad zabpehely a keze ügyébe.)
  2. A vöröshagymát megpucoljuk és felaprózzuk, próbáljuk minél kisebbre aprózni, hogy ne legyen annyira feltűnő, hogy teszünk bele (itthoniak nem szeretik a hagymát). A fokhagymát is összenyomkodjuk a nyomkodóval.
  3. Aztán a darált húsokat, tojást, hagymákat és a zabpelyhet összeöntjük egy nagy tálba (elég egy közepes méretű tál is), és kézzel elkezdjük összedolgozni az egészet. Ennél a lépésnél jöhetnek bele a fűszerek is, só, bors, meg amit az ízlés és a család megkíván.
  4. A kis mini mozzarellát lecsöpögtetjük, kicsit le is mossuk azt a levet róluk, és félbevágjuk őket. (Egy pár nekem ezek után meg is maradt, de inkább több legyen, mint kevesebb!)
  5. Szóval egy kisebb gombóc félét megfogunk, összenyomjuk a tenyerünkkel, hogy egy lapos korongszerűséget kapjunk. Ekkor közepébe mehet a fél mini mozzarella, és megpróbáljuk egyenlően visszahajtogatni rá a husit, és megpróbáljuk gombóc szerűre formázni.
  6. Ha ez mind megvan, akkor egy pici olajon kisüti az ember, és salátával lehet is tálalni. Vigyázni kell vele, mert a sajt még forró benne, meg ne égessük magunkat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 10 129
elküldve: 4
receptkönyvben: 115
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mozzarellával töltött húsgolyó, sajtos húsgolyó, sajttal töltött fasírtgolyó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Wed, 2014-07-23 19:44

Kipróbáltam, tényleg nagyon finom. Én még egy pici szezámmaggal is feldúsítottam, aztán alig bírtuk abbahagyni az evést, köszönet a receptért.

270
darált marhahús 25 dkg
darált sertéshús 25 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
zabpehely 20 g
mozzarella 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek