Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött kiflik

Sajttal töltött kiflik
Sajttal töltött kiflik
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepek alatt elég sok húst ettünk, és ezután nagyon jól esett ma ez a sajttal töltött kifli. Egy kiadósabb leves után nagyon is megfelelt második ételnek.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Egy kicsit ugyan kisül a vaj, de ha benne hagyjuk kihűlni, akkor a kifli magába szívja. Finom ropogósra sül az alja. Egy részből legalább 16 kifli van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőnek kevés meleg tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagyobb tálba kimérjük a hozzávalókat.
  3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tej fokozatos hozzáadásával szép sima tésztát készítünk, és kelesztjük.
  4. A 20 dkg vajat a sajttal összekeverjük.
  5. A megkelesztett tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, cikkekre vágjuk, és mindegyik közepébe sajtos vajat simítunk, majd a szélesebb felétől felcsavarjuk, megkenjük tojással, és megszórjuk tengeri sóval.
  6. Duplájára kelesztjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 334
elküldve: 39
receptkönyvben: 332
elkészítve: 5/20
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajas-sajtos kifli, töltött kelt kiflicskék, sajtos kiflicskék

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Éva Szeged
Éva Szeged Wed, 2013-02-27 22:42

A fiam csak annyit mondott, mikor megkóstolta: "anya, ez a kifli nagyon ott van."
Ami annyit tesz, hogy tökéletes.
De tényleg.
Köszönöm a receptet!
Üdvözlettel: Éva

nyuszi.plüss
nyuszi.plüss Sun, 2013-01-20 16:17

Kedves Helena!

Köszönöm, hogy válaszoltál! Így már teljesen értek mindent! Hamarosan meg fogom sütni a kifliket :)

baby71
baby71 Sun, 2013-01-20 15:13

Kedves helena26!
Ma megsütöttem recepted alapján a sajttal töltött kifliket. Köszönöm az ötletet! Nagyon finomak lettek a kiflik, a sajt és a vaj isteni krémes sajtkrémmé sült a kiflikben! Nagyon finom, nagyon kiadós és nagyon gazdaságos! Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy próbálja ki, mert a siker nem marad el! Köszönöm!
Üdvözlettel: Baby

nyuszi.plüss
nyuszi.plüss Mon, 2013-01-14 20:10

Szia! Légyszíves mondd meg nekem, hogy a hozzávalóknál írt egy tojás a tésztába kell vagy a tetejére vagy mindkettő? Köszönöm előre is a válaszod!
Judit

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-01-20 15:51

Szia Judit!
Egy tojás a tésztájába dolgozzuk. Tetejét szintén tojással megkenjük.Ezt póroltam is a receptben.
Így jobban érthető!
Üdvözlettel:helena

nikcy
nikcy Thu, 2013-01-10 21:17

És a félsima liszt az milyen? Megszeretném sütni Köszi a vàlaszod

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-01-10 20:04

A savanyú tejfölt szó szerint fordítottam egy szlovák receptből.Kyslá-savanyú,a smotana-tejfölt jelent.Elnézést,ha ezzel összekevertelek,kijavítom.
Üdvözlettel:helena

977
rétesliszt 70 dkg
élesztő 5 dkg
tojás 1 db
2 kávéskanál
tejföl 175 g
vaj 5 dkg
cukor 1 csipet
tej 5 dl
vaj 20 dkg
sajt 20 dkg
tojás 1 db