Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött marinált padlizsán

Sajttal töltött marinált padlizsán
Sajttal töltött marinált padlizsán
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Balatonparti könnyű nyáresti vacsora. Én feta sajtból készítettem. Nagyon finom!


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hideg, száraz fehérborral ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és fél órán át állni hagyjuk.
  2. A marindához az olaj felét a balzsamecettel, a sóval, a borssal, a paprikával és a zúzott fokhagymával összekeverjük.
  3. A padlizsánszeletekről leitatjuk a nedvességet, olívaolajjal mindkét oldalukat megkenjük és grillen, vagy  serpenyőben pirosra sütjük.
  4. Még melegen a marinádba rakjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap a padlizsánszeleteket lecsöpögtetjük, és mindegyikbe 1-1 ujjnyi vastag sajtot teszünk és feltekerjük.
  6. Hidegen pirítóssal tálaljuk. 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 466
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Marinált padlizsánba tekert sajt, marinált padlizsánba göngyölt sajtrudak, sajtos padlizsántekercsek

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Te1986
Eszti / Te1986 Sat, 2012-12-22 09:26

Nekünk nagyon ízlik, füstölt sajttal készítem, már másodszor lett ez az előétel karácsonykor. Köszönet érte :)

fesuseva
Zsucirella / fesuseva Thu, 2012-02-09 13:50

Az úgy elképzelhető lenne, hogy még melegen megtöltöm sajttal majd rá a marinád...és kész:-) Aztán pár napig benne hagyom a marinádban és aki akar kivesz egyet? Mert így praktikusabb lenne számomra.
Amúgy a recept szupi, válaszodat előre is köszönöm.

bodhidharmi
bodhidharmi Mon, 2011-10-24 21:28

Az a helyzet, hogy nem tudtam felcsavarni, de csak mert béna vagyok, ezért felvágtam csíkokra a padlizsánt és úgy kevertem össze a kockára vágott sajttal. Másnap még került bele marinált paprika is. Isteni lett :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-03 13:13

Csodálom,hogy nem írt még senki hozzászólást.Amint ránéztem a képre rögtön működésbe léptek a nyálmirígyeim.Megyek a zöldségeshez padlizsánért...

474
padlizsán 2 nagy db
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
balzsamecet 2 ek
bors 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 csipet
fokhagyma 2 gerezd
sajt 25 dkg