Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttekercs

Sajttekercs
Sajttekercs
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban nagyon népszerű a sajttekercs, nagyon sokféle módon lehet elkészíteni a tölteléket: színes paprikával, snidlinggel, újhagymával mindig más ízeket lehet varázsolni. 


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Csak jó tanácsnak: egyszerűbb, ha a sajtot egy nagyobb zacskóba kötjük, és fakanál nyélen a már felforrt, lezárt forró vízben egy kicsit állni hagyjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a tojást, ezt követően pedig lereszeljük.
  2. A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felaprózzuk. (Ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felaprózni.) Ezeket egy tálba rakjuk és a sajtkrémmel, a reszelt tojással, mustárral kikeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A sajtot jól becsomagoljuk egy nylon zacskóba, és lobogó vízbe tesszük, kb 30-35 percre, hogy megpuhuljon. Gyúródeszkára teszünk folpackot, és ezen kinyújtjuk a sajtot téglalap alakúra, tetszőleges vastagságra, olyan nagyságúra hogy a töltelék ráférjen.
  4. Ezután a tölteléket vastagon rákenjük és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálalhatjuk.
     
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 133 387
elküldve: 33
receptkönyvben: 1 081
elkészítve: 50/61
Facebookon megjelent: -

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-sonkás tekercs, sonkás-sajtos tekercs

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mari_posa
Mari_posa Sat, 2014-12-20 16:48

Elsö sajttekercsemet szeretnem elkesziteni, de nem tudom erre a legmegfelelöbb sajt melyik lenne? Mindenki masfelet ajanl, talan mindegy melyiket vennem?

margit42
Mancika / margit42 Sat, 2014-12-20 19:59

Kedves Mari!
Én mindíg trappista sajtból készítettem, az a lényeges, hogy kemény sajt legyen. Sok sikert a premierhez.

vickcsi
vickcsi Thu, 2012-04-05 22:52

Szia!
Nekem nagyon hamar nagyon lágy lesz a belseje, és a szeletelés is problémás a lágysága miatt egy kicsit. Mit ronthattam el? hogyan lehet egy kicsit keményebb masszát készíteni úgy, hogy az ízek megmaradjanak?
(az íze viszont tényleg tökéletes :)

margit42
Mancika / margit42 Fri, 2012-04-06 11:34

Kedves Vickcsi!
A lényeg, hogy kemény sajtból készítsd, én mindíg trappistából készítettem. Próbáld meg egy kicsit rövidebb ideig, vagy lassú tűzön gyöngyözve főzni. Nagyon remélem sikerrel jársz.

lizadoki
Kókuszos_Lány / lizadoki Sun, 2012-03-18 16:25

Megcsináltam már kétszer is és nagyon finom köszönöm.Én magamnak egy kis piros aranyat is teszek a sajtra (én sima szeletelt sajtba tekerem egyébként és arra nyomom)

orsolya77
Hókifli / orsolya77 Sun, 2012-01-01 14:59

El készült, köszönöm a választ, addigra kész lett. Ezerrel paráztam tőle, de hogy is mondjam, a párom jelzése sokat mondó volt. Valami ilyesmi hagyta el a száját miután megkostólta: ÚHHHHH :)) Fenomenális lett :) Köszönöm :)

margit42
Mancika / margit42 Sun, 2012-01-01 16:31

Kedves Orsolya
Örülök, hogy sikerült, habár biztos voltam benne, hogy megoldod a helyzetet. További szép napot! Margit

orsolya77
Hókifli / orsolya77 Sat, 2011-12-31 11:07

Ne haragudj, ma este készíteném el, de bár logikusan elgondolva tudom hogy a sajtkrémes töltelékhez kell, de a leírásban mégsem szerepel, hogy mi lesz a tojás sorsa a lereszelésen kívül. Jól gondolom, hogy oda kell? Nagyon boldog új évet kívánok és köszönöm a remélem finom és jól sikerülő receptet. Orsi

margit42
Mancika / margit42 Sat, 2011-12-31 19:03

Kedves Orsolya, jól gondoltad, a töltelékhez kell a tojás is. Kimaradt a leírásból, pótolni fogom. Köszönöm az észrevételt. Neked is Boldog Újévet kívánok. Margit

Mandzsi
Mandzsi Sat, 2011-04-02 19:51

Sziasztok!

Tegnap este elkészítettem.......nagyon pöpi lett és nagyon egyszerű megcsinálni. Bekerült a repertoáromba.

Köszönöm a receptet!

mamacica
Mamacica / mamacica Wed, 2010-12-01 13:39

Bocsánat, még egy megjegyzés: előre is el lehet készíteni, mert mélyhűtőbe is sokáig eláll, szobahőmérsékleten felengedve isteni.
mamacica

margit42
Mancika / margit42 Thu, 2010-12-02 11:25

Kedves Mamacica!
Köszönöm az ötletet, én is kipróbálom micróban. Sajnos lefagyasztani még sosem tudtam, mert nagyon gyorsan elfogy.

mamacica
Mamacica / mamacica Wed, 2010-12-01 13:37

Nagyon fincsi a sajttekercs, én régebben is készítettem, már hasonlót. Húsvétkor főleg.Megosztanám veletek egy ötletemet: én a sajtot mikróban puhítom és úgy is jól nyújthatóvá válik.
Snidlinggel is szoktam ízesíteni, nagyon kellemes. Köszönjük a finom receptet és a szép fotóhoz is gratulálok. Jó étvágyat és sok sikert mindenkinek a recepthez!
Üdv. mamacica

answer
answer Tue, 2010-11-30 10:38

Kedves Margit, Meddig kell fozni a sajtot?? Koszonom :-))

margit42
Mancika / margit42 Tue, 2010-11-30 17:45

Kedves Answer!
A sajtot kb. 3o-35 percig főzöm, amíg olyan puha nem lesz, hogy ki tudom nyújtani.
Üdvözlettel

krisszel
krisszel Mon, 2010-11-29 12:50

Szia, kedves Mancika!
Lehet, hogy buta kérdés, de csak azt szeretném megkérdezni, hogy amikor puhítod a sajtot, akkor mibe csomagolod be?
Válaszod előre is köszönöm.
Üdvözlettel: krisszel

krisszel
krisszel Mon, 2010-11-29 12:50

Szia, kedves Mancika!
Lehet, hogy buta kérdés, de csak azt szeretném megkérdezni, hogy amikor puhítod a sajtot, akkor mibe csomagolod be?
Válaszod előre is köszönöm.
Üdvözlettel: krisszel

krisszel
krisszel Mon, 2010-11-29 12:49

Szia, kedves Mancika!
Lehet, hogy buta kérdés, de csak azt szeretném megkérdezni, hogy amikor puhítod a sajtot, akkor mibe csomagolod be?
Válaszod előre is köszönöm.
Üdvözlettel: krisszel

kicsimamut
kicsimamut Mon, 2010-11-29 08:18

Jó reggelt!
Ez nagyon kis guszta dolog:-)
Gratulálok!
Én is megcsinálom!

290
selyemsonka 15 dkg
főtt tojás 3 db
trappista sajt 30 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
lila hagyma 1 db
petrezselyem 2 csokor
mustár 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint