Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttekercses hidegtál

Sajttekercses hidegtál
Sajttekercses hidegtál
80 perc / előkészület: 70 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan szép, tavaszias időnk volt mostanában. Igaz, hogy a népi mondás úgy tartja: "A kutya nem eszi meg a telet!" Mi bizony azt hittük, hogy már "megeszi ". A barátaink Télűző Retropartyra hívtak, és mivel napok óta szakad a hó, úgy kellett a hidegtálat díszítenem és tálcára rendeznem, hogy becsomagolva is kinézzen valahogy. Ezt most csak így tudtam megoldani!

hozzávalók / 4 adag

A hidegtálhoz

A díszítéshez

ajánlat

Ez a nyersanyag mennyiség egy 30 cm átmérőjű tálcára rendezéshez elegendő!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a sajttekercset: a 20 dkg trappistát apróra reszeljük, beleöntjük egy nejlon zacskóba. Egy kis lábasban vizet forralunk, egyik kezünkkel tartva beleengedjük a zacskót. Kivesszük a vízből és a másik kezünkkel megnyomogatjuk, hogy egyenletesen olvadjon a sajt. Ez egy pár perces művelet. Egyszer-kétszer ismételni kell! (A kezünkre vigyázzunk!)
  2. Kinyújtjuk, rákenjük a magyaros sajtkrémet, betakarjuk a lapkasajttal. Feltekerjük mint a bejglit, folpackba csomagoljuk, hűtjük (én előző nap elkészítem).
  3. A sajtos párizsiszeleteket félbevágjuk, az uborkát vékonyra felszeljük. A paprikás szalámi egy részét, a fél párizsiszeleteket és az uborkát összegörgetjük, és felváltva körberakjuk a tálca szélén.
  4. A kihűlt sajttekercseket szeleteljük, és a göngyölt szeleteket kicsit takarva körberendezzük. Szintén így járunk el a vékony uborkaszeletekkel.
  5. A paprikás szalámiból és a vajretekből rózsákat készítünk, és a tálca közepére rendezzük. Az ementáli sajtot tetszőleges helyre tesszük, felezett pirosretekből készített 2 db egérkét teszünk mellé. Az egérkék szemei borsból vannak, a farka pedig a retek "bajsza".
  6. A többi hozzávalókból megdíszítjük, és az egész tálat aszpikkal lefényezzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 680
elküldve: 18
receptkönyvben: 431
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

hidegtál komapartihoz, hidegtál, sajttekercses hidegtál, sajttekercs sonkával és szalámival

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2015-04-06 18:41

Kedves No Salty !
Ha késve is de szeretném megköszönni a kedvességeteket! További ilyen színvonalas munkát kívánok ! Anci

Katka83
Katka83 Wed, 2012-06-13 21:54

Kedves Anci!
Megcsodáltam a képeket a hidegtálakról,és nem tudom szó nélkül hagyni.Fantasztikusan néznek ki,nagyon látszik rajtuk a kreatív munka.Sok hasznos tippet kaptam és megpróbálkozom a rózsa díszítésekkel is.
További sok sikert kívánok és nagyon várom a további recepteket!

Kata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-06-18 10:13

Kedves Katka83 !
Köszönöm a dicséretet és a jókívánságokat, igazán kedves tőled.
Próbálkozzál nyugodtan, biztosan sikerülni fog !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Tue, 2012-05-22 16:05

Kedves Anci, megvolt a 25 fős összejövetelem, küldöm a blogom linkjét. Hát nem végeztem profi munkát, talán inkább rusztikusnak nevezném a gasztro-gyártmányaimat. Meg lehet kritizálni (de komolyan, az építő kritikát szívesen veszem)

http://gibkatkonyhaja@blogspot.com

Köszönöm a segítséged

Pusz. Kati

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Sun, 2012-05-13 17:39

Kedves Anci, köszönöm válaszodat, majd elküldöm Neked a blogom linkjét, amire felteszem, már, ha merem. Köszönöm, Kati

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Tue, 2012-05-08 20:37

Kedves Anci, most várok egy népes vendégsereget és azon tűnődtem, hogy a felszeletelt húsokat, hogyan tudnám fényezni, még szebbé tenni és ezzel elkerülve az élelmiszer elszíneződését.
Segíts kérlek.

Köszönöm

Kati

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-05-09 13:10

Kedves Katalin !
1,5 dl csontlében /húslében/ egy ek zselatint felforralsz, vagy 1,5 dl víz, 1/3 húsleveskocka,
egy ek zselatin felforralva. Egy sorral lefényezed, száradás után még egy sorral és csak azt az oldalát kell fényezni, amelyik felül lesz a tálon. Szépen csillogni fog és nem barnul meg.
Én csak max. 3-4 órával tálalás előtt szoktam ezt a műveletet elvégezni.
Ha időközben megszilárdulna a zselatinod, én mikróban szoktam egy leheletnyi idő alatt
olvasztani rajta. Sok sikert kívánok ! Várom a beszámolót a sikerről ! Üdv : Anci

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Wed, 2012-05-09 15:23

Kedves Anci, nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál, csak még egyet szeretnék kérdezni, hogy milyen zselatint használsz?
Nagyon tetszenek a receptjeid, a hidegtáladat meg sem próbálom utánozni, mert ez már művészet.
De a tepsis bundáskenyeret föltétlenül megcsinálom.

Köszönöm

Kati

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-05-13 14:47

Kedves Katalin !
Elnézést kérek a késői válaszért, de lakásfestés miatt nem nagyon voltam gép előtt.
Hátha nem késtem még a válasszal !Vagy Horváth Rozi vagy bármilyen zselatint, amilyet zacskósban kapok éppen, nincs egy bizonyos termék, amelyhez ragaszkodnék. Üdv: Anci

fesusne57
Fézsike / fesusne57 Tue, 2012-02-21 19:35

Kedves Ancika ! Neharagudj hogy ilyen soká köszönöm meg a szép hidegtálat . Mentségemre szoljon hogy tudod milyen keveset tudok a gépelőtt tölteni ! Viszont nagyon örülök hogy ilyen sok mindenkinek tetszett, és ennek jelét is adták . Én igazolhatom hogy , nemcsak gyönyörű volt hanem nagyon finom is . Remélem egyszer nekem is lessz dőm és merszem megcsinálni . Puszi Bözsike . Ui Roli már nyaggat hogy én is csináljam meg , mert a legtöbbet ő ette meg .

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-02-22 16:08

Kedves Bözsike !
Nagyon várom a pénteket, hogy találkozzunk !Köszönöm a kedvességed, aranyos vagy.
Rolit meg ne várasd sokáig ! Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-02-11 10:29

Kedves Anci!

Igen, tudom, ehhez több, ahhoz kevesebb a türelem. :-))
Tudom, és megértem.
Ezek a tálak akkor is fantasztikusak, szeretettel készíted, nem csak türelemmel, és ezért is csodálatosak.:-))
A tökéletesség,a legjobb, ezekre törekszünk: hol több, hol kevesebb sikerrel. :-)
De ettől szép az egész Életünk.:-)))

Pihenős napokat kívánok most!!!
Éva-Anyóca

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Fri, 2012-02-10 19:15

Csak mentem egymás után ezt a sok gyönyörűséges hidegtálat, de hogy mikor lesz időm elkészíteni?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-11 08:52

Köszönöm kedves Erzsébet !Egyszer biztosan lesz,én máris kellemes időtöltést kívánok
az elkészítéséhez ! Üdv: Anci

Yve
Yve / Yve Fri, 2012-02-10 12:40

Kedves Anci!
Hideg csemegezo talad is gyonyoru, megis ezt fogom kiprobalni meglepeteskent csaladomnak egyik hajnalban.
Segitsz a szalamik rozsakeszitesenek valo reszletesebb leirasaban? (a retket megtalaltam a you-tube-on)
Elore koszonom valaszod, sok turelmet az igazi napsutes erejeig (veled erzunk :P :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-11 08:56

Kedves Yve !
Köszönöm a kedves szavakat, csak egy pár nap türelmedet kérem, míg egy picivel jobban leszek!
Nagyon szívesen leírom ! Jó lesz így? Szeretettel üdvözöllek : Anci

Yve
Yve / Yve Sun, 2012-02-12 08:50

Draga Anci!
Van turelem, van ido! Febr. utolso hetvegejere terveznem, ugyhogy relax, gyogyitgasd magad, de ne csak picikevel jobbra!
Mihamarabbi gyogyulast kivanok, nyugis napokkal!
(es nagyon koszonom a valaszt)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-02-13 12:54

Kedves Yve !
Itt is vagyok, a leírás a következő:
A paradicsomot kicsit vastagabban és szélesebben meghámozom és szorosan összetekerem.
A végén még egy kis talpa is kialakul a rózsának.
Sajtból, sonkából, nagyobb méretű felvágottakból, (pl:zala )egy 3-4 cm átmérőjű -attól függ
mekkora rózsát szeretnél -pogácsa szaggatóval kis korongokat szúrsz. A szalámik mérete adva van.
Az elsőt szorosan összetekered, a másik szeletet a "középrész" köré hajtod. A harmadik szeletet
úgy kezded, hogy egy kicsit takarja az előző szelet befejező részét. Míg a bal kezeddel az
egészet szorosan összefogod, a jobb kezeddel a harmadik szelet felső részét kifele pördíted, hajtod.Bármiból készíted, annyi korongocskát rakj körbe a harmadik szeletnél leírtak szerint, amekkora rózsát szeretnél. A bimbóhoz 2-3 korongocska elég. A végén az alját egy fél szál fogvájóval összetűzöd.A fogvájó és a majdani fényezés összefogja.
Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni ? Ha valami nem érthető, ahogy leírtam, nyugodtan kérdezd meg, szívesen válaszolok ! Jó munkát és szép napot neked !Üdv: Anci

Yve
Yve / Yve Tue, 2012-02-14 14:47

WOW! Ez csucs!
Igen, megertettem; sokkal bonyolultabbnak hittem, (vastagabb) szalvetakbol pedig ki is probaltuk MOST leirasod szerint: gyonyoruek igy is :P :)
Koszonom a reszletes leirast. Remelem jobban vagy Anci, amit szivbol kivanok is!
Megegyszer koszonom es maradok tisztelettel: Yve

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-02-14 18:27

Kedves Yve !
Igen velem is ez szokott történni,hogy mindig bonyolultabb dolgokra gondolok először.
Nagyon örülök, hogy sikerült és nagyon szívesen !Jobban vagyok köszönöm.
Szeretettel üdvözöllek : Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-02-10 10:56

Kedves Anci!

Annyira csodás, ügyes vagy! :-)))
Türelmed az határtalan.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-11 08:59

Kedves Éva- Anyóca !
Köszönöm Évikém !
Azért ne hidd, hogy mindenhez ilyen türelmem van.
Én sem vagyok tökéletes.De a kedves szavaid,
persze,hogy jól esnek ! Puszi: Anci

591
párizsi 20 dkg
paprikás szalámi 10 dkg
trappista sajt 20 dkg
ementáli sajt 2 dkg
lapkasajt 5 db
krémsajt 5 dkg
retek 0.5 db
kígyóuborka 0.5 db
zöldpaprika 0.5 db
paradicsom 1 db
zöld olajbogyó 5 db
retek 3 db
fekete bors 4 szem
újhagyma zöldje 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
zselatin 2 teáskanál
alaplé 1 dl