Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta almaszósszal sütés nélkül

Sajttorta almaszósszal sütés nélkül
Sajttorta almaszósszal sütés nélkül
65 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideje szemezgettem a sajttortával, mindig is meg akartam kóstolni. Az egyik üzletben le volt árazva a mascarpone, így úgy döntöttem, teszek egy próbát.

Mivel alma volt itthon, ezért ebből csináltam hozzá szószt.

Sajnos nem olyan lett, mint gondoltam: kicsit laposabb, kicsit folyósabb (zselatin helyett zselatinfixet főztem fel vízben... Így jár az, aki nem olvassa el a zacskó hátulját), de az íze isteni!:)

A sajttorta receptje Fincsa-nindzsa blogjáról való, az almaszósz is az internetről.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

  • 15 dkg keksz (pl. kakaós és/vagy natúr)
  • 7.5 dkg vaj

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

ajánlat

Másféle szósszal is jó lehet, viszont ez az almaszósz olyan finom lett, hogy még önmagában is öröm elnyalogatni!:)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:
  1. A vajat megolvasztjuk (én mikróban csináltam). Félrerakjuk.
  2. Megdaráljuk a kekszet, majd a langyos vajjal alaposan összekeverjük.
  3. A masszát egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük 15-20 percre (ameddig elkészítjük a sajtkrémet).

Sajtkrém elkészítése:

  1. A mascarponét egy tálba kanalazzuk, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével összeturmixoljuk.
  2. A zselatint a hideg vízzel csomómentesre keverjük a tűzön. Kevés melegítés után hűlni hagyjuk. (Ha zselatinfixünk van, akkor közvetlenül a krémbe keverjük víz nélkül.)
  3. A habtejszínt egy külön edényben keményre verjük.
  4. A sajtkrémhez keverjük a langyos zselatint, majd a kemény habot is.
  5. A kész krémet egyenletesen a kekszes alapra kenjük.
  6. Fogyasztás előtt legalább 1 órát hagyjuk dermedni! (az az egy óra inkább legyen több, próbáljunk bírni magunkkal! :D Ha egy egész éjszakát van hűtőben, az csak jót tesz neki.)

Almaszósz elkészítése:

  1. Az almákat apróbb darabokra vágjuk. Citromleves vízbe (fél citrom leve) áztatjuk, 15 percet pihentetjük (ezzel előzzük meg az alma megbarnulását).
  2. Ezután lecsepegtetjük az almakockákat. Kb. 2 literes lábosba tesszük, felöntjük 2 dl vízzel, fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel és a citrom levével/héjával.
  3. Nagyobb lángon forrásig fűzzük. Forrás után kisebb lángra vesszük, és lefedjük. Ha darabosabb szószt szeretnénk, akkor 8-10 percig főzzük, ha lágyabbat, akkor 12-15 percig.
  4. A főzés befejezése előtt 2-3 perccel beleöntjük a cukrot, és alaposan elkeverjük.
  5. Én a tűzről levéve krumplitörővel pépesítettem, de aki szeretné, meghagyhatja darabosan is.
  6. A kész sajttortát szeletenként almaszósszal tálaljuk.
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 442
elküldve: 4
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ancsagirl95

Mióta szakács: 2013.08.23.
47 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta sütés nélkül, sajttorta almaszósszal, sajttorta fűszeres almaszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

550
keksz 15 dkg
vaj 7.5 dkg
mascarpone 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
habtejszín 200 ml
zselatin 1 ek
víz 5 ek
alma 6 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
cukor 10 dkg
víz 2 dl
fahéj 2 kávéskanál
szegfűszeg 5 db
1 csipet