Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvárral

Sajttorta bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvárral
Sajttorta bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvárral
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha gyorsan kell összeütnöd egy tortát, mert elfelejtettél egy neves eseményt, akkor jusson eszedbe ez a recept. Gyorsan elkészíthető, elrontani nem lehet, és a siker garantáltan nem marad el. Ne feledd azonban: a bazsalikomos-gyömbéres szamócalekvár már készen várakozzon a polcodon!

hozzávalók / 6 adag

Tortaalaphoz

Töltelékhez

Tetejére

  • 15 dkg szamócadzsem (bazsalikomos- gyömbéres szamócalekvár)
  • 150 g eper (3 db, félbevágva)

Bazsalikomos gyömbéres szamócalekvárhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta elkészítése

  1. A vajat felolvasztjuk, az elmorzsolt kekszet belekeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformába töltjük, jól belenyomkodjuk, és hűtőszekrényben jól kidermesztjük.
  2. A töltelékhez a ricottát a cukorral, a citrom levével és héjával, az egész tojással és a tojássárgájával, valamint a vanillincukorral jól összekeverjük. A kemény habbá vert tejszínnel összeforgatjuk.
  3. A krémet a keksz alapra kanalazzuk, kissé elsimítjuk. Ezután 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőt kikapcsolva hagyjuk kihűlni.
  4. Tálaláskor a bazsalikomos- gyömbéres eperlekvárból kiveszünk kb. 15 dkg-ot, a tortára kanalazzuk, félbevágott eperrel díszítjük.

A bazsalikomos gyömbéres szamócalekvár elkészítése

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. Adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomlevelet és a gyömbért.
  3. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 243
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haas szakács - Lekváros torták

Mióta szakács: 2014.06.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros sajttorta, pikáns cheese cake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

624
vaj 5 dkg
zabkeksz 6 dkg
ricotta 25 dkg
xilit 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vanillincukor 1 csomag
habtejszín 1.5 dl
szamócadzsem 15 dkg
eper 150 g
szamóca 1.5 kg
bazsalikom 20 levél
gyömbér 0.5 hüvelykujjnyi
cukor 0.25 kg
zselésítő befőzőszer 1 csomag