Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta Capucine konyhájából

Sajttorta Capucine konyhájából
Sajttorta Capucine konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta gondolkodom a sajttortáról, de eddig visszatartott az a gigantikus mennyiségű ún. "Philly" krémsajt, amit az amerikai háziasszonyok nem sajnálnak ki a New yorki fajtából. Megértem, hogy így autentikus, de sajnos nem Rothschild a vezetéknevem és igen, árérzékeny vevő vagyok. Nem óhajtok beletenni 5 dobozzal (!) egy desszertbe. 
Egy magyar nő vagyok, aki szeretne valami finomsággal kedveskedni, lehetőleg annyi befektetéssel, ami még belefér.
Megnéztem néhány videót a nagy videódobozból, és amennyire emlékeztem, beleraktam ebbe a sütibe.

hozzávalók / 6 adag

A gyümölcs réteghez

A kekszágyhoz

A sajtréteghez

ajánlat

Egy jó Agatha Cristie film egy habos kávéval.

További képek a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölccsel kezdjük, mert addig kicsit hűlnie kell, amíg felhasználjuk. A jelen esetben meggyet, cukorral és kevés vízzel kezdjük el főzni, amíg fel nem forr. A pudingport a végén rakjuk bele úgy, hogy előtte felkevertük vízzel. Sűrűsödés után kapcsoljuk le a gázt, és tegyük félre.
  2. A kekszeket törjük morzsává, adjuk hozzá a kész kekszport, és cukrozzuk meg. Végül csurgassuk rá a folyékony vajat, és keverjük át. A darabos, homokszínű végeredményt egy sütőpapírral duplán kifeszített és odacsippentett, kapcsos tortaformába tegyük, és lapogassuk le a kekszet egy nehéz lapos dologgal. pl: egy kancsó aljával.
  3. A sajtos rész hozzávalóit, egyiket a másik után keverjük össze. A végeredmény egy halványsárga, krémtúró illatú massza, amit meg kell kóstolni, úgy etetné magát.
  4. A sajt masszát öntsük a lenyomkodott kekszes rétegre. Kevergessük meg, azután rakjuk 40 percre a sütőbe, közepes lángon.
  5. Miután kivettük a sütőből tegyük félre, amíg teljesen kihűl. Azután rakjuk be a hűtőbe pár órára. Kivétel után óvatosan szeletelhető.   
  6. A gyümölcsös réteget csak tálaláskor tegyük rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 964
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Capucine

Mióta szakács: 2012.12.05.
23 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cheesecake, meggyes sajttorta, sajttorta gyümölcsös öntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

522
meggy 10 dkg
1 kávéskanál
cukor 1 ek
vaníliás pudingpor 1 ek
víz 1 dl
keksz 50 g
kekszmorzsa 8 dkg
vaj 5 dkg
cukor 1 ek
tömlős krémsajt 100 g
cukor 3 ek
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
krémsajt 200 g
tejföl 175 ml
margarin 10 dkg