Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta fehér csokis krémmel

Sajttorta fehér csokis krémmel
Sajttorta fehér csokis krémmel
175 perc / előkészület: 30 perc főzés: 80 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb szülinapi tortakreáció.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet az olvasztott margarinnal elkeverjük, és egy 24 cm-es kivajazott tortaformába nyomkodjuk. 170 fokon előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.
  2. Ezalatt a sajtkrémet habverővel habosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a lisztet, és tovább keverjük. Végül citromhéjjal, vanília aromával ízesítjük, a tojásokat beleütjük. Egy utolsó keverés, majd a kihűlt tortalapra simítjuk a krémet, és 170 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarna, a szélei már kezdenek szilárdulni, de a közepe még kicsit kocsonyás. Sütőajtót résnyire kinyitva hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. 
  3. A krémhez a csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a a habosra kevert krémsajthoz adjuk, majd a torta tetejére kenjük, és visszatesszük a hűtőbe.
  4. A citromot egy éjszakára vízbe ásztatjuk, majd kb. 1cm-es karikákra vágjuk, majd azokat is félbe. Egy lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Negyed órát forraljuk, majd leöntve a vizet, ezt még egyszer megismételjük. Ezt követően a leszűrt citromhoz 2 dl vizet és 20 dkg cukrot adunk, és 50 percig forraljuk kis lángon. Végül sütőpapírra téve, sütőben vagy party grillben szárítjuk és karamellizáljuk. 
  5. Tálalás előtt a tejszínt felverjük a porcukorral, beborítjuk vele a torta tetejét, ráhalmozzuk a szeletelt epreket és a kihűlt kandírozott citromokat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta fehér csokis krémmel eperrel és kandírozott citrommal, cheese cake, gyümölcsös sajttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1003
kekszmorzsa 18 dkg
kekszmorzsa 7 dkg
margarin 10 dkg
mascarpone 50 dkg
krémsajt 16 dkg
cukor 15 dkg
tojás 3 db
finomliszt 1.5 evőkanál
vanília kivonat 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 1 dl
vaj 1 ek
fehér csokoládé 10 dkg
krémsajt 10 dkg
habtejszín 3 dl
porcukor 3 ek
citrom 2 db
cukor 20 dkg
eper 30 dkg
víz 2 dl