Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta Mercedestől

Sajttorta Mercedestől
Sajttorta Mercedestől
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túróimádó párom névnapjára készítettem.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk. A túrót áttörjük.
  2. A vajat felolvasztjuk, és a darált keksszel összekeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 vagy 26 cm-es tortaformát, és a forma aljába nyomkodjuk a vajas darált kekszet.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A citromot alaposan lemossuk, héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk.
  5. Kézi habverővel összekeverjük a mascarponét a túróval, a citrom héjával és levével, a cukorral, vaníliás cukorral,ügyelve arra,hogy csak kis fokozaton!Hozzáadjuk a lisztet, simára dolgozzuk.
  6. A krémet elsimítjuk a tortaformában. Egy evőkanál segitségével a lekvárt szépen eloszlatjuk a tetején.
  7. Betesszük a sütőbe, megsütjük, majd a sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, 1 órára hideg helyre tesszük, és csak ezután szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 064
elküldve: 9
receptkönyvben: 379
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darált kekszes túrótorta, mascarponés-túrótorta kekszalappal, keksztorta túrókrémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zeparr
zeparr Fri, 2012-12-14 11:35

Kedves Mercedes!

Férjem névnapjára szerettem volna sajttortát sütni és sokáig kerestem a receptet, mert vagy tojás kell bele (allergia miatt kizárt), vagy fel kell verni hozzá a tejszínhabot (egyelőre csak kézi habverőm van, de azzal nem lesz ugyanolyan az eredmény). A Te tortád már a kép alapján ínycsiklandozónak tűnt, így ezt választottam. És milyen jól tettem! Vajas keksz hiányában egy babapiskótaszerű (de persze tojásmentes) francia vaníliás kekszet használtam, a tetejére pedig a sógornőm kakaós fügelekvárja került. Hát mit mondjak, csak úgy sütkéreztem a dicséretben! A férjem (aki nagy süteményfaló), azt mondta, ez a legfinomabb torta, amit valaha evett!!! Hát kell ennél több?

Köszönöm a receptet!
Vera

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2012-12-14 23:09

Kedves Vera!Nem is tudom mit írjak?Annyira jó érzés volt olvasni a soraidat:)Örülök,hogy Nektek is bevált ez a sajttorta recept:)Nagyon jó kis alaprecept,amit bátran lehet variálni.Szép estét!Üdv:Mercedes

sajtospufi
sajtospufi Fri, 2012-04-13 19:25

Szia!

Pont most csinálom a sajttortádat, de elakadtam, a kekszes lapot nem kell elősütni? Vagy a krémmel együtt kell csak betenni?

446
keksz 10 dkg
tehéntúró 50 dkg
vaj 2 ek
mascarpone 30 dkg
citrom 1 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 5 dkg
eperlekvár 3 ek