Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta Pacacica95 konyhájából

Sajttorta Pacacica95 konyhájából
Sajttorta Pacacica95 konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajttortát a barátnőm készített először. Amint megkóstoltam, rögtön elhatároztam, hogy nekem is kell valami hasonlót készítenem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ledarált kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal. A sütőpapírral leterített 23cm-es kapcsos formába öntjük, és belenyomkodjuk. Kb. 1 cm vastag felületet kell kapni (egy pohár aljával könnyebb lenyomkodni).
  2. Berakjuk a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
  3. A szobahőmérsékletű krémsajtot összekeverjük a tejföllel, tejszínnel, porcukorral, citromlével és citromhéjjal, a tojásokkal és az étkezési keményítővel. Fontos, hogy csomómentes legyen.
  4. Kivesszük a kekszes alapot a hűtőszekrényből, és a formába öntjük a krémet.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  6. A sütés után a krém még remegni fog, de nem baj, mert hűlés közben fog megszilárdulni teljesen.
  7. Kifejezetten jót tesz a tortának, ha 1 éjszakát áll a hűtőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 315
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Pacacica95

Mióta szakács: 2012.10.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta, cheese cake, krémsajtos keksztorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

669
kekszmorzsa 25 dkg
vaj 12.5 dkg
cukor 5 dkg
krémsajt 70 dkg
porcukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
tojás 2 db
tojássárgája 3 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
habtejszín 1 dl
tejföl 1 dl