Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta sütemény

Sajttorta sütemény
Sajttorta sütemény
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is ki szerettem volna kipróbálni egy sajttorta receptet, ezt még a tvben láttam egy főzőcsatornán. Nagyon ízeletes, krémes, lágy sütemény. :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasztott fehércsokit, majd étcsokit csurgatunk sütőpapírra, majd óvatosan összehuzogatjuk egy késsel, hogy szép márványos mintája legyen (kb. olyan nagyságban, minta tepsi vagy a tortatartó). 40 percre hűtőbe tesszük, ha teljesen megdermedt, könnyen lehúzható a sütőpapírról.
  2. A tepsi méretétől függően 1-2 tojásos vékony piskótát készítünk. (Ahány tojás, annyi ek. cukor és liszt, előmelegített sütőben megsütni.)
  3. Tojásokat cukorral kikeverjük, majd mascarponet, tejszínt, narancs héját és kevés levét,  vaniliarúd belsejét és a lisztet hozzákeverjük (ha narancslikőrt is teszünk bele, a narancs levéből kevesebb kell).
  4. A tepsi aljára tesszük az előre elkészített vékony piskótalapot, majd beleöntjük a tésztát (nem kell megijedni, hogy nagyon folyékony, krémes, lágy, ízletes süteménnyé fog sülni). Ínyencek csokoládékockákat szórhatnak bele.
  5. Vizes tepsibe tesszük a tortatartót/kistepsit, majd megsütjük, amíg nem rezeg a teteje. 
  6. Sütés után a márványmintás csokoládét rátesszük a süteményre, amint kicsit megolvadt, fel lehet szeletelni, vagy torta esetén a szeleteket a csokoládén bejelölni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 784
elküldve: 2
receptkönyvben: 234
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

csujilány

Mióta szakács: 2012.01.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Sajttorta, narancsos sajttorta, cheesecake

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorkat13
csujilány / dorkat13 Sun, 2012-05-27 20:12

A piskótát előre kell elkészíteni, szép világos sárgára sütjük, az fogja megtartani az egészet :).. nem kell aggódni, nem fog elégni. Csak tényleg egy nagyobb vizes tepsibe tegyük az egész tortatartót.
jó étvágyat kívánok hozzá, örülök ha tetszik! :)

alexya
alexya Mon, 2012-05-21 09:55

Szia
Azt szeretném kérdezni, hogy a piskótát megsütöd előre, vagy nyersen teszed az aljára.
Köszi Alexya

orla
orla / orla Tue, 2012-05-22 16:55

szia,
a válasz az elkészítés 2. és 4. pontjában olvasható:)

1119
piskótalap 20 dkg
mascarpone 500 g
főzőtejszín 400 ml
vanília 1 db
kukoricaliszt 5 evőkanál
narancshéj 2 narancsból nyert
narancslé 2 narancsból nyert
cointreau 2 ek
tojás 3 db
cukor 200 g
fehér csokoládé 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg