Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta Tomatotree konyhájából

Sajttorta Tomatotree konyhájából
Sajttorta Tomatotree konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valljuk be, évekkel ezelőtt a sajtról nem nagyon jutott eszünkbe semmi édesség! Aztán elterjedt ez a desszert és aratott. Nálunk is!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

A sajtkrém  komponenseit illetően nagy alkotói szabadágot engedek meg magamnak, és a hűtőszekrényben fellelhető készlettől teszem függővé. A mascarpone helyettesíthető vagy kombinálható natúr krémsajttal, a krémtúró kiváltható vagy keverhető más arányban is a tejföllel, ha abból több van otthon. Főként azt tartom szem előtt, hogy az összekeverendő krémek mennyisége közel 1 kg legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet összekeverjük a porcukorral,  majd hozzákeverjük a folyékonyra olvasztott vajat. Nem biztos, hogy  teljesen úgy összeáll, mint egy tészta, inkább csak ragacsos morzsaléknak néz ki.

  2. Kivajazunk egy tortaformát, és kanál segítségével sűrűre beledöngöljük a keveréket,  ekkor már  hasonlít egy omlós tésztára.

  3. Robotgéppel egy nagy tálban simára dolgozzuk a tejszínes sajtkrémet a túróval, tejföllel  a cukorral, a liszttel

  4. Beleöntjük a citrom kifacsart levét (esetleg a héjából is reszelünk bele), aztán egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Még további 2-3 percig járatjuk a gépet, és amikor a keverék már sima és habos, ráöntjük a döngölt kekszalapra.

  5. A tortát betesszük a meleg sütőbe, és 50 percig sütjük.

  6. Ennyi idő után nincs mese, ki kell venni, még akkor is, ha úgy látjuk, a sajtos krém nem sült teljesen át (egy tűpróbát azért tehetünk). Ahogy majd kihűl, tovább szilárdul még, ám ha túlsütjük, akkor kiszárad. Amikor sül, magasra megemelkedik, de a hűléskor összébb esik, és tömörebb lesz.

  7. Megvárjuk, hogy a torta kihűljön. (Igazából 1 éjszakát a hűtőben kéne töltenie fogyasztás előtt.)

  8. Nálunk pikáns gyümölcsöntettel vált be. (Receptjeim között!)

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 040
elküldve: 12
receptkönyvben: 255
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós sajttorta, krémsajtos torta, citromos sajttorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iszaka
iszaka Sat, 2012-04-14 09:07

Szia, én is húsvétkor próbáltam ki... A 15 dkg cukor helyett csak két csomag vaníliás cukrot tettem bele - mindenből kispóroljuk - és tökéletes lett! Köszönöm

katamolly
katamolly Mon, 2012-04-09 19:25

Szia! Húsvétra megsütöttem, nagyon finom lett! Kicsit megijedtem, mert a formába téve a krém elég folyós volt, de sikerült! Kicsit tovább sütöttem, kb. 10 perccel (muszáj volt, mert nem igazán akart átsülni), de a végeredmény isteni lett! Megcsináltam hozzá a gyümölcsöntetedet is, meggyből. Az egész családnak ízlett! Köszi a receptért! Én a Lidl-ben vettem hozzá sajtkrémet, árban teljesen jó, és finom is!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2012-04-09 21:14

Szia! Minden visszajelzésnek örülök, pláne, ha pozitív! :)) Szuperül feltaláltad magadat a sütési időt illetően, hisz sütő és sütő között is lehet különbség. Klassz, hogy a gyümölcsöntet is átment a vizsgán Nálatok! Legtöbbször mi is a Lidl-ben vesszük a mascarponét, vagy a krémes túrót. Nagyon köszönöm, hogy megírtad az eredményt! Gigi

992
keksz 25 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 3 ek
mascarpone 50 dkg
tehéntúró 40 dkg
tejföl 1 dl
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 3 db