Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttortácskák fahéjas meggyszósszal

Sajttortácskák fahéjas meggyszósszal
Sajttortácskák fahéjas meggyszósszal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggyes sajttorta ötletét egy internetes oldalon találtam, némi alakítgatás után "muffin" formájában készítettem el:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A meggy helyett elkészíthetjük akár almával vagy körtével is, úgy is finom lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott margarint, egy teáskanál fahéjat és egy kevés szegfűszeget, majd összedolgozzuk.
  3. A masszát egyenlően szétosztjuk a papírral kibélelt muffintepsi mélyedéseiben, és jól belenyomkodjuk. Ezután kb. 15 percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  4. Egy nagy tálban a sajtkrémet, a cukrot, a vanília aromát, a lisztet és 1 tk fahéjat robotgéppel összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a két tojást és a natúr joghurtot, és ezzel is simára keverjük, majd arányosan szétosztjuk a kekszes rétegen.
  6. 20 percre betesszük a sütőbe.
  7. Kihűtjük, és betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
  8. Másnap elkészítjük a meggyszószt: a meggyet a meggylével, a cukorral és a fahéjjal összefőzzük, majd kb. 2 ek meggylével kikeverjük a pudingport, és ezzel besűrítjük.
  9. Kivesszük az egész fahéjat a szószból, és őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Ha kihűlt, még langyosan a sajtkrémes tortácskák tetejére kanalazzuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes sajttorta, meggyes fahéjas sajttorta, sajttorta muffin, cheesecake muffin

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzskabébi
zsuzskabébi Tue, 2011-02-22 17:04

Kedves Vikki,
bocs hogy megint idétlenkedem (ez csak azt jelzi, hogy érdekel a recepted :D ), az érdekelne hogy szerinted mennyire lehet előre elkészíteni? Vajon mi lenne ha nem egy, hanem 2 éjszakát pihenne? Elkészíteném, de nem lesz időm utolsó nap mindenre...
Köszönöm,
Zsu

vikki
vikki / vikki Wed, 2011-02-23 22:45

Kedves Zsuzska!
Semmi baja nem lesz szerintem, nyugodtan hagyhatod két éjszakát is a hűtőben. Viszont szerintem a meggyet jobb, ha aznap készíted, mert különben zselészerű lenne és nem folyós. Sok sikert:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-20 13:49

Zsírkirály!

vikki
vikki / vikki Sun, 2011-02-20 13:44

20 percet kell sütni, valóban kifelejtettem a leírásnál, most javítottam:)

705
keksz 15 dkg
margarin 5 dkg
fahéj 2 tk
szegfűszeg 0 ízlés szerint
krémsajt 30 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
vaníliaaroma 3 teáskanál
joghurt 125 g
tojás 2 db
meggy 20 dkg
meggylé 1 dl
cukor 5 dkg
fahéjrúd 1 db
vaníliás pudingpor 10 g