Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salátafőzelék Gonoszka konyhájából

Salátafőzelék Gonoszka konyhájából
Salátafőzelék Gonoszka konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy csomó (nagy zacskó) gyenge salátát az egyik ismerősömtől. Az egyik részéből tonhalas öntettel egy nyári salátát készítettem, a másik feléből pedig ezt a finom, egyszerű főzeléket készítettem el. Az első salátafőzelékemet úgy 15-20 éve készítettem. Apcikám kórházban volt, és kérdeztem tőle, hogy mit vigyünk be neki. És akkor salátafőzeléket kért (Apcikám mindig szerette a hasát). És akkor született meg az első salátafőzelékem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a köménymagot és a majorannát.
  2. Közben a salátát is megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és ha a krumpli 5-6 perce fő már, akkor hozzátesszük. Óvatosan kevergetjük, amíg összefonnyad.
  3. Amíg fő a főzelékünk, elkészítjük a rántást. A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. 1 ek olajon megpároljuk. Amikor már látjuk, hogy kezd a vöröshagyma megpárolódni, akkor a megtisztított fokhagyma gerezdeket belereszeljük. Összekeverjük, és beleszórjuk a lisztet. Kevergetjük, ameddig kap egy kis színt, és akkor belekeverjük a pirospaprikát, majd rögtön felengedjük hideg vízzel. Csomómentesre elkeverjük.
  4. Ha már a krumpli is megpuhult (ez kb 15 perc), akkor hőkiegyenlítéssel berántjuk a főzeléket. 1-2 percig főzzük még.
  5. Melegen tálaljuk ezt a finom, gyorsan elkészíthető főzeléket. Én húspogácsával szoktam tálalni.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 324
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fejessaláta főzelék, salátafőzelék rántással, krumplis salátafőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

190
fejessaláta 50 dkg
burgonya 75 dkg
vöröshagyma 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 4 dkg
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
köménymag 1 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál
majoranna 1 teáskanál
0 ízlés szerint