Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salátafőzelék kaprosan

Salátafőzelék kaprosan
Salátafőzelék kaprosan
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nyarait idézi ez a főzelék, amit azóta is rendszeresen készítek. Nagyon szeretem lecsóval, bundás kenyérrel, vagy csak üresen, minden nélkül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. Kétszer annyi vízben elkezdjük főzni. Sózzuk, és beletesszük a csokor kaprot.
  2. A salátát folyó vízzel jól kimossuk, és felaprítjuk. Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk, ízesítjük cukorral, ecettel. Addig főzzük, míg a saláta megfonnyad
  3. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk. A végén belekeverjük az áttört fokhagymát, és kevés hideg vízzel elkeverve a salátához öntjük.
  4. Állandó keverés mellett felforraljuk, hozzáadjuk a kevés forró lével simára kevert tejfölt, ha újból felforrt, eltávolítjuk a kaprot, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 7 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fejessaláta-főzelék, fokhagymás-kapros salátafőzelék, tejfölös salátafőzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

386
fejessaláta 1 db
burgonya 30 dkg
kapor 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
cukor 1 teáskanál
almaecet 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 2 púpozott ek
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
víz 5 dl