Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salátaleves 2.

Salátaleves 2.
Salátaleves 2.
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptkönyvben találtam rá. Szokatlannak tűnt a hagyma és a petrezselyem íze a salátához. Kipróbáltam, és nem is érződik a hagyma.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet gazdagítani reszelt sajttal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olaj felét beletesszük az edénybe, hozzáadjuk a reszelt vagy apróra vágott hagymát, kaprot és petrezselyemlevelet.
  2. Éppen csak átforgatjuk az olajon, és máris hozzáadjuk a metéltre vágott salátát, majd egy picit megfonnyasztjuk az olajban.
  3. Feltöltjük vízzel, sózzuk ízlés szerint, és beledobjuk az áttört fokhagymát. Készre főzzük.
  4. Feltörjük a tojásokat, külön veszünk egy sárgáját, és elkeverjük a tejföllel. Félre tesszük.
  5. A megmaradt tojásokból rántottát készítünk, hozzáadhatunk 2-3 ek tejet, hogy puhább legyen a rántotta.
  6. Apró kockákra vágjuk, és a forró levesbe öntjök.
  7. Amikor a leves már nem olyan forró, hogy kicsapja a tojást, a tejfölös tojással behabarjuk. Citromlével savanyítjuk.

  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 74 884
elküldve: 8
receptkönyvben: 284
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tojásos salátaleves, petrezselymes salátaleves, hagymás salátaleves

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kyl
kyl Wed, 2014-09-24 16:04

Most ettem meg az első tányérral. Nagyon finom lett ;) Köszi a receptet!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-12-15 09:39

Kedves Piroska!
Jo otlet ez a leves, mar regota keresek egy jo salataleves receptet, de ez most nagyon tetszik.
Koszonom szepen.
Udv. Veronika

Torma
Torma / Torma Sat, 2012-12-15 07:53

Juj, de jo, hogy ide koboroltam! Fantasztikus ez a recept es a hozzászólások is hasznos információk! Mentettem Piroska! Köszönöm, ma megfozom, van sok salátám a kertben. Es imadom a savanykás leveseket! majd a spenótos receptet is elolvasom, de most mennem kell főzni. Kellemes hétvégét! Torma :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-12-15 14:58

Tehetsz bele pirított szalonna kockát is. Fura nekem, hogy itt amerre a szem ellát mindent hó borít, ti meg salátát szedtek a kertből. Kívánok én is kellemes hétvégét. Piroska

Torma
Torma / Torma Sat, 2012-12-15 22:27

Hát lehet, hogy furcsállod, de cserelnek a hidegre...nem szeretem a meleg nyarakat. Biztos gyönyörű a hó! Remelem szep fehér Karacsonyotok lesz! Mar nincs messze :) kellemes hétvégét, Torma :)

Torma
Torma / Torma Sat, 2012-12-15 22:35

A levest meg majdnem elfelejtettem! Tegnap mindjárt elkeszitettem! Pont volt savom is a túró keszitesbol, azzal öntöttem fel es tettem bele apróra vágott füstölt kolbászt, a végen nagy marék kevert zoldfuszert ( nincsen kaprom, mert valamiért sehogy nem marad itt meg a nagy páratartalom miatt) es buggyantottam a tojásokat. Saját készítésű yoghurttal talaltam...tökéletes volt ebben a melegben es jo páros volt a spicces linzerrel :)

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Tue, 2012-05-08 14:21

Köszi a receptet, kipróbáltam és nagyon fincsi lett - citromlé helyett ecetet használtam, hogy a saláta levél roppanós maradjon. Petrezselyem helyett pedig egy nagy csokor kapor került bele... nyammm... :-P

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-05-09 07:03

Örülök, hogy ízlett, ha szereted az ilyen tipusú leveseket, kipróbálhatod a spenótlevest is. Az is finom. Piroska

csikósné
csikósné Fri, 2012-03-16 12:17

Az eredeti erdélyi recept egy erdélyi szakácsnő barátnőmtől származik: vékony világos rántást készitünk 2-3 apróra vágott fokhagymával, majd felengedjük vizzel sózzuk, borsozzuk és kiforraljuk. Közben vékony apró szeletekre vágott füstölt szalonnát kisütünk és 3-4 tojásból kemény rántottát sütünk, amit felkockázunk. Ha leves felfort akkor 2 fej salátát amelyet kézzel felszaggatunk apróra beledobjuk a levesbe utána dobjuk a rántottát és felforraljuk izlés szerint ecettel és cukorral izesitjük. Majd félrehúzzuk és két tojás sárgáját elkavarva a meleg levessel az egészhez hozzá adjuk.Ezt már nem forraljuk, csak összemelegitjük. Én már egy kicsit el térek ettől, mert a tojás sárgájához szoktam egy kis pohár tejfölt is tenni. Érdemes kipróbálni, mert egy kellemes tavaszi íz.

.malacka.
.malacka. Wed, 2012-01-25 15:14

Szia, Piroska,
nem tudtam, hogy létezik ilyen recept, amikor a lányom kicsi volt, akkor kezdtem csinálni, de nem egészen így, hanem úgy, mint a sóskát szoktam, a végén turmixolom. Kipróbálom kaporral, biztos izgalmas íze van. :) köszönöm a receptet!

Mida8181
Mida / Mida8181 Mon, 2010-11-15 19:52

Piroska, salátafőzeléket hasonlóan készítem, mint a spenótot. Rántás, fokhagyma, kapor, bele a megfőzött saláta, tejföl, cukor, citromlé. Én bundás kenyeret vagy tükörtojást szoktam hozzá feltétnek készíteni. Valahol olvastam, hogy a salátát nem főzik meg előre, hanem csak a rántásba kicsit megfonnyasztják, és így kicsit roppanós marad.
Üdv:Mida

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-15 18:30

Szia Piroska,

Ezt a receptet a férjem nagymamája rendszeresen készíti Erélyben és még finom balavásári lilahagymát is tálal hozzá.
üdv:Móni

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2010-11-15 17:23

Szia Mida
Ha majd elkészíted a levest, ajánlom hozzá a túróspuliszkát.Együtt még finomabb.Hogy készíted a salátafőzeléket? Ugyanúgy mint a spenótot?Üdv Piroska.

Mida8181
Mida / Mida8181 Mon, 2010-11-15 14:04

Szia Piroska,
Tetszett a levesed és főleg hozzá a levesbetét. Salátafőzeléket én is szoktam csinálni minden tavasszal, de legközelebb a Te levesed is kipróbálom. Elmentettem a receptet.
Üdv:Mida

168
fejessaláta 3 közepes fej
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
kapor 0.5 ek
petrezselyem 0.5 ek
tojás 3 db
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 3 ek
tej 3 ek
0 ízlés szerint
víz 2.5 l
citromlé 1 ek