Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salátaleves buggyantott tojással

Salátaleves buggyantott tojással
Salátaleves buggyantott tojással
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomtól kaptam elég sok salátát és ezt készítettem belőle. Annyi volt a hibája, hogy kifelejtettem belőle a kaprot, de azért így is finom volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát jól megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és az olajban egy kicsit megpároljuk, sózzuk, majd beletesszük a csíkokra vágott salátát és így pároljuk tovább, míg a saláta meg nem fonnyad. Ha megfonnyadt, rászórjuk a lisztet. Felöntjük a tejjel és a vízzel, beletesszük a kaport.
  2. Ha felforrt, beletesszük a cukrot és az ecetet, és kb 15- 20 percig főzzűk.
  3. Ha megfőtt, közepes lángra tesszük, és a tojásokat egyenként beleütjük úgy, hogy ne egymásra essenek. Így főzzük tovább még 10 percig, és kész a salátalevesünk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 12 085
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

salátaleves, fejessaláta leves, leves salátából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

457
fejessaláta 2 db
tej 1.5 l
víz 1 l
kapor 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
cukor 3 ek
tojás 8 db
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
ecet 2 ek
0 ízlés szerint