Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salátaleves forrón és jegesen

Salátaleves forrón és jegesen
Salátaleves forrón és jegesen
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban a nagyi készítette, és ha más is akart belőle enni, akkor "ipari" méretekben kellett gondolkodnia. Ma már én készítem, és szerencsére a lányom is imádja ezt a finomságot. Így az édesapám és utánam megvan a család harmadik salátaleves függő tagja.:)

Az adag megjelölésénél csak tippeltem, mert ha itthon főzök, és a hűtőbe teszem, akkor két nap alatt elpusztítom ezt a mennyiséget.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A saláta leveleit alaposan megmossuk, és egy nagy fazékba tépkedjük, nagyobb darabokra. 2 dl vizet öntünk alá, megsózzuk, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és alágyújtunk.
  2. Amíg lassan összeesik a saláta, hozzátesszük az apróra vágott kaprot, és megszórjuk a pirospaprikával is.
  3. Ha a levelek összeestek, felöntjük a tejjel és a vízzel, és összeforraljuk a levest, és elzárjuk alatta a gázt.
  4. Közben a 10 tojást villával felverünk, és enyhén sózzuk, majd kevés olajon megsütjük rántottának. Ha megsült, a fakanállal nagyobb darabokra vágjuk, és a felforralt levesbe tesszük.
  5. Tálaláskor a tányérba mert leveshez ízlés szerint citromlevet adunk.
  6. Melegen is fogyasztható, de ha hagyjuk kihűlni, és hűtőbe dugjuk, a meleg napokon kiváló hűsítő finomság.
  7. Ha csak melegen akarjuk fogyasztani, olaj helyett a rántottához használjunk egy szelet füstölt szalonnát, apróra vágva. Ezt pirítsuk a rántotta alá. Finom füstölt ízt kölcsönöz a levesnek.
  • elkészítettem: 500 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 720
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tinne

Mióta szakács: 2013.07.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

salátaleves rántottával, tojásos salátaleves, savanyú leves salátából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

205
fejessaláta 1 db
fokhagyma 3 gerezd
kapor 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
tej 7.5 dl
víz 15 dl
0 ízlés szerint
tojás 10 db
napraforgó olaj 1 ek
citromlé 1 citromból nyert