Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salátaleves rántottával

Salátaleves rántottával
Salátaleves rántottával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szezonja leginkább tavasszal és nyáron van, de ma már egész télen kapható az üvegházi növény elfogadható áron, ezért én télen is készítem, ha egy kis zöldre, üde ízre vágyunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát leveleire szedjük, bő vízben megmossuk, és szűrőben lecsöpögtetjük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a salátát, sót, borsot, kaprot, zúzott fokhagymát, és átkeverjük. Amikor a saláta kicsit összeesett (pár perc), megszórjuk a kanál liszttel és pirospaprikával, átkeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel és a tejjel. Felforraljuk, és lassú tűzön főzzük fél órát. A citromlével ízesítjük.
  3. Ez idő alatt elkészítjük a rántottát, felverjük kicsi sóval a tojásokat, és az olajat serpenyőben felmelegítjük, ráöntjük a tojásokat, és nem túl szárazra, de szilárdulásig sütjük. Deszkára borítva csíkokra vágjuk, és a kész leves tetejére igazítva tálaljuk ezt az üde, könnyű levest.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 266
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

savanyú leves salátából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

193
fejessaláta 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
vaj 5 dkg
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
tej 1 dl
kapor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l
tojás 3 db
napraforgó olaj 1 teáskanál